IZRAELSKA VOJSKA POTVRDILA: Izvršeno pet vazdušnih udara na pojas Gaze!
Foto: Printscreen Tweet

napadi na kampove Hamasa

IZRAELSKA VOJSKA POTVRDILA: Izvršeno pet vazdušnih udara na pojas Gaze!

Planeta -

Izraelska vojska saopštila je da je izvela pet vazdušnih udara na Pojas Gaze nakon razmene vatre između ekstremista i vojnika, dok u Jerusalimu u blizini novootvorene ambasade SAD demonstriraju stotine arapskih državljana Izraela.

Navodi se da je brigadni general izraelske vojske Ronen Manelis objavio da su napadnuti kampovi za obuku ekstremne islamske organizacije Hamas koja je vlast u Gazi i predvodi proteste koji traju duž granice s Izraelom.

Manelis je kazao da je u tri slučaju došlo do razmene vatre izraelskih trupa i ekstremista. AP navodi da je izraelska vojska danas ubila najmanje 41 i ranila oko 1.800 Palestinca i to je dan sa najviše žrtava u prekograničnom nasilju od rata koji je tu vođen 2014. godine.

Navodi se da u blizini zgrade u kojoj je smeštena nova ambasada SAD u Jerusalimu istovremeno protestuju stotine arapskih državljana Izraela, uključujući i pet poslanika izraelskog parlamenta.

Ulicu nadomak ambasade blokirale su desetine policajaca koji sprečavaju demonstrante da priđu bliže ceremoniji kojoj prisustvuje visoka američka delegacija i premijer Izraela Benjamin Netanjahu.

Predsednik SAD Donald Tramp u snimljenom poruci emitovanoj na ceremoniji otvaranja američke ambasade u Jerusalimu izjavio je da je i dalje posvećen miru između Izraela i Palestinaca.

"Naša najveća nada je mir. SAD ostaju potpuno posvećene omogućavanju trajnog mirovnog sporazuma. SAD će uvek biti veliki prijatelj Izraela i partner u težnji ka slobodi i miru", poručio je Tramp.

Kurir.rs/Tanjug

Foto printscree Tweet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track