Najnovije vesti

PAKAO U KINESKOM AVIONU: Pilot visio kroz razbijeni prozor na 9.700 metara, instrumenti otkazali a po kabini sve letelo! (VIDEO)
Foto: Reuters / Stringer

drama na letu sečuan erlajnza

PAKAO U KINESKOM AVIONU: Pilot visio kroz razbijeni prozor na 9.700 metara, instrumenti otkazali a po kabini sve letelo! (VIDEO)

Planeta

U nesvakidašnjoj nezgodi prilikom pucanja prozora u kukpitu aviona, kopilot je bukvalno bio usisan do pola kroz nastali otvor, i to na visini od 9.700 metara.

Pilot Sečuan erlajnza uspeo je bezbedno da prizemlji avion uprkos ekstremnim uslovima i ledenoj temperaturi kojoj je bio izložen, a sem kopilota i još jednog člana posade koji zu zadobili manje povrede, niko od 119 putnika nije bio povređen.

 

Avion je leteo od kineskog grada Čungkin do Lase na Tibetu, kada je prednje staklo u kokpitu iznenada puklo.

Liu Šunadžan, pilot koji je uspeo da spusti avion bezbedno na zemlju, rekao je da nije bilo nikakvog znaka upozorenja pre nezgode.

 

"Nikakvog znaka nije bilo. Odjednom, vetrobransko staklo je puklo i izazvalo veliki i glasni prasak. Sledeće što sam video je moj kopilot koji do pola vidi usisan kroz prozor" rekao je on.

 

On je dodao da u nastalim uslovima nije mogao da čuje radio.

 

"Sve što je bilo u kokpitu je počelo da leti okolo, a većina opreme je prestala da radi. Avion se toliko tresao da nisam uspevao da očitam merače.

 

Posada aviona je uspela da kopilota povuče i vrati nazad u kabinu, tako da je prošao samo sa manjim povredama. Tom prilikom je povređen još jedan član posade, takođe lakše, dok su svi ostali putnici nepovređeni napustili avion nakon sletanja.

 

Erbas, koji je pokrenuo istragu zajedno sa lokalnim zvaničnicima, prodao je oko 1.500 A 319 aviona širom sveta.

 

Kurir.rs / Reuters

Foto: Reuters / Stringer

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

(VIDEO) POGLEDAJTE ŠTA NA AERODROMU RADE SA VAŠIM KOFERIMA! Pa vi, posle ovoga, čekirajte prtljag!

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...