NESTAO SAUDIJSKI PRESTOLONASLEDNIK: Medji tvrde da se Mohamed bin Salman nije pojavio u javnosti dve nedelje, sumnjaju na DRŽAVNI UDAR (VIDEO)
Foto: AP

misterija

NESTAO SAUDIJSKI PRESTOLONASLEDNIK: Medji tvrde da se Mohamed bin Salman nije pojavio u javnosti dve nedelje, sumnjaju na DRŽAVNI UDAR (VIDEO)

Planeta -

Saudijski prestolonaslednik Mohamad bin Salman je nestao iz javnosti posle navodne pucnjave u blizini kraljevske palate u aprilu.

To je dovelo do pitanja o tome gde se nalazi 32-godišnji naslednik prestola Saudijske Arabije, prenosi iranska novinska agencija Fars.

U izveštaju objavljenom u sredu, agencija tvrdi da Mohamed bin Salman nije viđen u javnosti od 21. aprila. Ptrema snimcima postavljenim na društvenim mrežama, tada je oko kraljevske palate zabeležena pucnjava.

Saudijske vlasti čvrsto negirajju da je bilo bilo kakvih upada i tvrde da je u pitanju bilo obaranje drona koji se neovlašteno našao iznad palate.

Ali snimak koji kruži na društvenim medijima pokazuje pucnjavu koja je trajala najmanje 30 sekundi, što je dovelo do spekulacija o mogućem pokušaju državnog udara ili odmazde od strane protivnika kuće Sauda. Na jednom videu su prikazana policijska kola ispred palate.

Novinska agencija Fars tvrdi da bez obzira na uzrok pucnjave aprila, dve nedelje nepojavljivanja Mohameda bin Salmana su prilično misteriozne, s obzirom na činjenicu da je poznat da je on bio veoma aktivan na političkoj sceni.

Tako ga nije bilo na susretu sa američkim državnim dekretarom Majkom Pompeom koji se susreo sa kraljem Salmanom i ministrom spoljnih poslova Adelom al-Džubedžerom.

Državni mediji su tokom Pompeove posete emitovali snimke sastanka bivšeg državnog sekretara SAD Reks aTilersona sa bin Salmanom.

Nekoliko dana nakon incidenta 21. aprila, mediji u Saudijskoj Arabiji objavili su snimke i slike bin Salmana sa nekoliko saudijskih i stranih zvaničnika.

Međutim, datum sastanaka nije mogao biti verifikovan, pa bi postojanje video snimaka moglo da poništi glasine o prinčevom nestanku.

Kurir.rs/IFPnews.com

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track