POTRESNA SVEDOČANSTVA POSLE MASAKRA U SANTA FEU: Kada smo izašli iz škole, dobro je da nismo poslušali nastavnike! (VIDEO)
Foto: AP / Michael Ciaglo/ Houston Chronicle

sreća

POTRESNA SVEDOČANSTVA POSLE MASAKRA U SANTA FEU: Kada smo izašli iz škole, dobro je da nismo poslušali nastavnike! (VIDEO)

Planeta -

Prema izjavama svedoka učenici su počeli da beže iz škole kada su čuli pucnjeve, nakon što je neko uključio protivpožarni alarm.

U napadu u školi u Santa Feu ubijeno je 10 učenika, a napadač koji je učenik škole je uhapšen.

Jedna učenica izjavila je da je napadač ušao u učionicu za likovnno i počeo da puca iz puške. Rekla je kako je vidjela da je jedna devojčica upucana u nogu. Anđelika Martinez (14) izjavila je za CNN da je u jednom trenutku krenula evakuacija, "kao u vežbi za slučaj požara": "Svi smo stojali napolju, a manje od 5 minuta kasnije čuli smo pucnjeve. Svi su počeli da trče trčati, nastavnici su nam govorili da stanemo, ali svi smo bežali".

"Nisam videla ko je pucao, ali pucnjevi su bili nekako razdvojeni", rekla je Martinez i dodala da je čula oko 4 pucnja. "Bila sam u hodniku i čim smo čuli alarm, svi smo slijedili postupak vježbe u slučaju požara. Zatim smo čuli tri pucnja i glasne eksplozije", kaže učenica Dakota Šerder. Policija je objavila da je napadač uhapšenn i da je još jedna osoba je privedena. Na terenu je čak 75 policijskih vozila i tri helikoptera. Napadač je policiji rekao da je oko škole postavio više eksplozivnih naprava.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track