LAVROV: London kriv za štetu nanetu bilateralnim odnosima
Foto: Reuters

OPLEO PO BRITANCIMA

LAVROV: London kriv za štetu nanetu bilateralnim odnosima

Planeta -

Sva odgovornost za štetu nanetu rusko-britanskim odnosima zbog afere Skripalj je na Londonu, izjavio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

Lavrov je u intervjuu za argentinski dnevnik "Klarin" izjavio da žali zbog akcija konfrontacije britanskih vlasti koje nastavljaju da nanose štetu dijalogu dve zemlje.

"Odgovornost za efekte koje to ima po naše bilateralne odnose leži isključivo na britanskoj strani", kazao je Lavrov, prenosi Tas s.

On je potvrdio da ruski stav po tom pitanju ostaje nepromenjen.

"Mi smatramo da je kategorički neprihatljivo da je britanska vlada iskoristila provokaciju u Solzberiju, sa kojom mi ništa nemamo, za svoje neprilične političke svrhe", rekao je Lavrov.

On je istakao spremnost Moskve na saradnju i pozvao London da iskreno sarađuje u okviru istrage koju je pokrenuo ruski istražni komitet 16. marta.

"Rusija je iznad svega zabrinuta zbog zdravlja i stanja naših građana - ne samo Sergeja Skripalja već i njegove kćerke Julije, koji su uvučeni u ovu provokaciju", naveo je ruski zvaničnik.

Bivši dvostruki agent Sergej Skripalj pušten je u petak iz bolnice, dva meseca nakon incidenta u Solzberiju.

Skripalj i njegova kćerka Julija pronađeni su bez svesti u tom engleskom gradu 4. marta i više nedelja bili su u kritičnom stanju.

Julija se oporavila mnogo brže od njenog oca i otpuštena je iz bolnice prošlog meseca.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track