POGREŠNO IME I RAZBIJENA TIJARA: Ovo su sve DRAME kraljevskih venčanja
Foto: PRofimedia

MALER

POGREŠNO IME I RAZBIJENA TIJARA: Ovo su sve DRAME kraljevskih venčanja

Planeta -

Sigurno je da je Megan Markl preživela pravu dramu tokom priprema za današnje venčanje. Za dramu su, između ostalog, zaslužni i članovi njene porodice. No, problemi buduće članice britanske kraljevske porodice nisu izuzetak. Naime, razni skandali vezani za svadbe u kraljevskim porodicama događali su se vekovima unazad.

Pogrešno ime

Pokojna princeza od Velsa na oltaru je svog budućeg supruga nazvala pogrešnim imenom. Naime, njegovo puno ime je Filip Čarls Artur Džordž, a Dajana ga je oslovila kao Čarls Filip.

foto: PRofimedia

Premala venčanica

Marija Antoneta udala se za Luisa-Avgustea de Franca 1770. godine, a pre samog čina venčanja doživela je pravu noćnu moru. Naime, na dan venčanja otkrila je da joj je venčanica premala, a deo na leđima nije mogla u potpunosti da zakopča. Nije bilo drugog rešenja ili dodatnog materijala za popravljanje pa je bila prisiljena da se uda u takvoj venčanici. Dok je hodala naziralo se i njeno donje rublje.

Nesanica i nestašan konj

Princ Vilijam spavao je samo pola sata noć pre svog venčanja s Kejt Midlton. Naime te noći na ulicama je bilo veliko slavlje, ljudi su pevali, a to nervoznom princu nikako nije odgovaralo. Desila se i nezgoda s konjem i jahačem na dan venčanja. Naime, uznemireni konj je skočio i zbacio jahača sa sebe te krenuo da beži sa svečanosti.

Razbijena tijara

Frizer kraljice Elizabete slučajno je razbio tijaru koja je bila izvorno napravljena za kraljicu Meri 1919. godine. Odmah su pokušali da je poprave što im je na kraju i uspelo. Osim ovoga, fanovima je još nešto zapalo za oko. Naime, kraljica je na nekoliko fotografija pozirala bez buketa cveća, iako je običaj da za svako kraljevsko venčanje budu izrađena po dva.

Kurirr.s/ Azra.ba

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track