Najnovije vesti

RAT ZA MOĆ U ITALIJI: Vladajuća koalicija ne da masonima da uđu u vladu! Vladari iz senke žestoko uzvraćaju!
Foto: Fonet AP

NOVA PRAVILA

RAT ZA MOĆ U ITALIJI: Vladajuća koalicija ne da masonima da uđu u vladu! Vladari iz senke žestoko uzvraćaju!

Planeta

Pre otkrivanja sastava buduće vlade Italije, Pokret 5 zvezdica i Liga za sever predstavili su svoj ugovor o budućem načinu vladanja koji uključuje zabranu slobodnih zidara (masona) da učestvuju u vlasti.

Masonska loža Grand orijent Italija je odmah reagovala na ovu vest.

“Etički kod” buduće koalicije italijanske vlade predstavljen je 18. maja. On predviđa, između ostalog, zabranu pristupa vladi osuđenim kriminalcima, a slična stvar je predviđena i za pripadnike italijanskih masona.

foto: Profimedia

Usledila je hitna i oštra reakcija masonske lože koja tvrdi da se radi o antiustavnim načelima. Oni žale zbog odluke koja, kako kažu, “podseća na fašističke zakone koje su slobodni zidari (masoni) uvek osuđivali i koji predstavljaju posledice opasnog liberalnog pomaka”.

Slobodni zidari u svojoj izjavi upozoravaju buduću koaliciju: “Oni koji misle da koriste političku kampanju protiv slobodnih zidara, kako bi sprečili ostvarivanje njihovih osnovnih prava, moraju da preuzmu odgovornost“.

Liga za sever i Pokret 5 zvezdica obe odbijaju tradicionalne političke snage i obećavaju da će se boriti za bolje penzije i protiv imigracije.

Kurir.rs/RT Foto: AP

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...