ČUDO NA OSTRVU NA KOM JE RAĐANJE ZABRANJENO: Prekršila strogu zabranu! Prvi put posle 12 godina rodila se beba! Komšije oduševljene!
Foto: Profimedia

bRAZILSKO OSTRVO S NEOBIČNIM ZAKONOM

ČUDO NA OSTRVU NA KOM JE RAĐANJE ZABRANJENO: Prekršila strogu zabranu! Prvi put posle 12 godina rodila se beba! Komšije oduševljene!

Planeta -

Na zabačenom brazilskom ostrvu Fernandu de Noronji živi 3.000 ljudi, ali nema porodilišta. Rađanje je zabranjeno, ali ostrvljani ipak slave neočekivani dolazak na svet prve bebe posle 12 godina.

Iako je prvi veći grad, Natal, udaljen čak 370 kilometara, ostrvljanke se porađaju na kopnu. Tu tradiciju prekinula je u subotu neimenovana mlada žena (22), koja kaže da nije ni znala da je trudna.

"U petak uveče osetila sam bolove i kada sam otišla u kupatilo, videla sam da mi se nešto spušta između nogu", ispričala je za portal O Globo.

"Tada je stigao detetov otac i uzeo to. Bila je to beba, devojčica. Zanemala sam!", dodaje mlada majka. Beba je ubrzo prebačena u lokalnu bolnicu, koja je potvrdila istinitost priče.

"Majka, koja ne želi da otkrije, dobila je trudove kod kuće... Porodica kaže da nije znala za trudnoću", navodi se u saopštenju te bolnice.

Ostrvljani ipak žele da proslave ovaj redak događaj, pa pomažu porodici i doniraju odeću za malenu. Inače, ostrvo Fernando de Noronja poznato je po plažama koje se smatraju jednim od najlepših na svetu, a čuveno je po velikom morskom nacionalnom partku. U tom rezervatu žive morske kornjače, delfini, kitovi, retke ptice i druge zaštićene morske vrste.

Baš zbog osetljivosti životinjskog sveta u rezervatu, na ostrvu je na snazi stroga kontrola broja stanovnika.

Kurir.rs/BBC

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track