Najnovije vesti

TRAMP IZAZIVA HAKERE: Neće zaštićen telefon, bezbednjaci lupaju glavu kako da spreče napade (VIDEO)
Foto: EPA

neoprezno

TRAMP IZAZIVA HAKERE: Neće zaštićen telefon, bezbednjaci lupaju glavu kako da spreče napade (VIDEO)

Planeta

Predsednik SAD Donald Trump koristi mobilne telefone u vlasništvu Bele kuće, koji nisu opremljeni savremenom zaštitom, što je promena prakse njegovih prethodnika i izlaže ga rizicima hakovanja i prisluškivanja, pozivajući se na dva neimenovana visoka zvaničnika Trampove administracije.

Navodi se da je aktuelni šef Bele kuće, iako su ga saradnici ubeđivali da treba jednom mesečno da promeni telefon koji koristi za pisanje poruka na Tviteru, odbio to govoreći im da je to "isuviše nezgodno".

 

Prema tvrdnjama ovih zvaničnika, Tramp koristi najmanje dva "ajfona", jedan za pozive i drugi sa aplikacijom za Tviter i masom novinskih sajtova. Oba telefona izdali su stručnjaci za informacione tehnologije Bele kuće i Agencija za komunikacije Bele kuće, u kojoj radi veliki broj vojnog osoblja zaduženog za nadgledanje telekomunikacija.

Navodi se da je Trampov prethodnik Barak Obama svakih 30 dana predavao telefone koje mu je izdala Bela kuća na proveru stručnjacima kako bi proverili da nisu hakovani ili prisluškivani.

 

Uz to, kako piše Politiko mobilni telefon koji Tramp koristi za pozive ima kameru i mikrofon, za razliku od onih koje je koristio Obama, što nosi rizik da hakeri mogu da mu pristupe. Navodi se da je GPS isključen na Trampovim uređajima.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...