VLADA IZRAELA ZASEDA U BUNKERU: Moguća eskalacija neprijateljstva sa Iranom ili zaštita od curenja informacija
Foto: Profimedia

Nacionalni centar za menadžent

VLADA IZRAELA ZASEDA U BUNKERU: Moguća eskalacija neprijateljstva sa Iranom ili zaštita od curenja informacija

Planeta -

Uži sastav izraelske vlade zadužen za bezbednost sastaje se odnedavno u novom podzemnom bunkeru u Jerusalimu, javljaju izraelski mediji.

Takozvani bezbednosni kabinet ranije se sastajao u kancelariji premijera, a promena mesta sastanaka može biti signal osetljivosti diskusija, dok neki poznavaoci bliskoistočnih prilika sugerišu da prethodi mogućoj eskalaciji neprijateljstava s Iranom.

Razgovori u bunkeru nazvanom Nacionalni centar za menadžment takođe bi mogli da spreče da informacije procure u medije.

Odluku da se sastanci održavaju u bunkeru doneo je premijer Benjamin Netanijahu i tamo su već održana dva sastanka kabineta koji čini 11 članova, a treći je zakazan za danas, javio je izraelski vojni radio.

Nakon napada izraelskih vazduhoplovnih snaga na iransku bazu u Siriji pre dve nedelje kabinet navodno formuliše politiku i odlučuje o odnosu prema Iranu i Siriji.

foto: Reuters / Omar Sanadiki

U napadu pred zoru 10. maja izraelski borbeni avioni F-15 i F-16 su gađali više od 50 iranskih meta u Siriji u okviru operacije nazvane "Kuća od karata".

Prethodno su iranski vojnici u Sriji ispalili 32 rakete na deo Golanske visoravni koji kontroliše Izrael, ali nijedna nije pala na izraelsku teritoriju.

Na sastanku posle napada, bezbednosni kabinet je raspravljao da li da nastavi vojni odgovor ili je dovoljno ono što je postignuto, prenela je televizija Hadašot njuz.

Kurir.rs / Beta

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja