PRVE FOTOGRAFIJE JULIJE SKRIPALJ POSLE TROVANJA: Svi su zapazili ožiljak na vratu, a novinarima je dala rukom pisanu izjavu (FOTO, VIDEO)
Foto: Reuters

U PRATNJI POLICIJE

PRVE FOTOGRAFIJE JULIJE SKRIPALJ POSLE TROVANJA: Svi su zapazili ožiljak na vratu, a novinarima je dala rukom pisanu izjavu (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ćerka bivšeg dvostrukog agenta Sergeja Skripalja, Julija, koja je zajedno s ocem napadnuta nervnim agensom u Velikoj Britaniji, izjavila je u prvom obraćanju javnosti posle trovanja, da je njen oporavak spor i bolan.

1 / 8 Foto: AP

Julija je sama došla do novinara u pratnji britanske policije i da nije želela pred kamere već je dala pisanu izjavu, ali novinari imaju njene sveže fotografije. Juliji se na vratu vidi poveći ožiljak koji ranije nije imala.

U kontakt sa britanskom agencijom Rojters stupila je putem policije, a govorila je i u kraćem video zapisu sa tajne lokacije u Londonu, pod zaštitom Velike Britanije. Iz tog razloga, Rusija smatra da je Skripaljeva dala izjavu pod prisilom.

foto: Reuters

"Probudila sam se uz vesti da smo oboje otrovani. Činjenica da je za ovo bio korišćen nervni agens je šokantna. Moj život je okrenut naopačke", rekla je ona u prvom medijskom obraćanju nakon trovanja.

Julija je, navodi agencija, govorila na ruskom jeziku, a za pisanu verziju koju je dostavila, kazala je da je napisala sebi i na ruskom i na engleskom jeziku.

foto: Reuters

Ruski ambasador u Londonu, Aleksandar Jakovenko, u više navrata je zahtevao da vidi Juliju koja je rođena u Rusiji i njen je državljanin.

"Zahvalna sam na ponudama za pomoć od ruske ambasade, ali trenutno ne želim da iskoristim njihove usluge", kazala je Julija. Nakon što je kratko govorila pred kamerom, odbila je da odgovara na dalja pitanja.

foto: Reuters

Nosila je svetloplavu letnju haljinu, a na vratu joj je bio vidljiv ožiljak.

"Želim da ponovim ono što sam već pomenula u saopštenju, a to je da za mene ne govori niko, kao ni za mog oca, osim nas samih", rekla je Julija.

Julija i njen otac Sergej, bivši ruski i britanski agent, bili su nedeljama u kritičnom stanju u bolnici nakon što su otrovani nervnim agensom 4. marta u britanskom gradu Solzberiju.

Julia je izrazila želju da se dugoročno vrati u Rusiju, ali da za sada ne želi da kontaktira Ambasadu Rusije u Velikoj Britaniji.

Ona je izašla iz bolnice 10. aprila, a Sergej Skripalj prošle nedelje.

Velika Britanija smatra da je Rusija odgovorna za taj napad, što Moskva negira.

Kurir.rs/Beta Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track