KREMLJ: Julija Skripalj daje izjave protiv svoje volje
Foto: Printscreen Twitter/NTV

RUSIJA OPREZNA

KREMLJ: Julija Skripalj daje izjave protiv svoje volje

Planeta -

Rusija još uvek nije uverena u kakvom stanju se nalazi Julija Skripalj, da li je ona pod pritiskom i da li je dala svoju poslednju izjavu svojevoljno, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov u intervjuu za televiziju NTV.

"Britanska strana se dosad nije pridržavala Bečke konvencije. Rusija još uvek nije dobila konzularni pristup Juliji Skripalj. Ne možemo da budemo potpuno uvereni u kakvom se stanju ona nalazi, da li na nju bilo ko vrši pritisak, gde se ona nalazi… Da li je davala izjave sama", rekao je Peskov na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu.

Ranije je na video-snimku za agenciju Rojters Julija Skripalj izjavila da očekuje da se vrati u Rusiju. Ona je spomenula i pomoć koju joj je ponudila Ambasada u Londonu, ali je istakla da u ovom trenutku ne želi da pribegava tim uslugama.

U britanskom gradu Solzberiju 4. marta su otrovani bivši pukovnik Glavne operativne uprave Rusije Sergej Skripalj, koji je radio za britanske obaveštajne službe, i njegova ćerka Julija. Britanska strana tvrdi da je u trovanje Skripaljevih supstancom A234 umešana Rusija, za šta nikad nije predočila dokaze, dok je Moskva to u više navrata demantovala.

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: Printscreen Twitter/NTV

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja