UMRO U NAJGORIM MUKAMA: Zatvorenik prokopao tunel od 70 metara, pa stradao na korak do slobode! Policija ga tražila 7 sati! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

ZLOČIN SE NE ISPLATI

UMRO U NAJGORIM MUKAMA: Zatvorenik prokopao tunel od 70 metara, pa stradao na korak do slobode! Policija ga tražila 7 sati! (VIDEO)

Planeta -

Zatvorenik Žadson Kunja Evangelista (26) bio je na korak do slobode kada je pokušao da pobegne iz zatvora kroz tunel koji je sam prokopao, ali nije uspeo u svojoj nameri.

Brazilac je u zatvoru Monte Kristo, na severu zemlje, robijao zbog ubistva, a prethodnih nekoliko meseci je kopao tunel koji je na kraju bio dugačak oko 70 metara. Međutim, na samo nekoliko metara do površine, Evangelista je ostao bez vazduha i ugušio se.

Veruje se da je on planirao da sa drugim zatvorenicima pobegne iz zatvora na spektakularan način, a ispituje se da li se on vratio do ćelije kada mu je pozlilo.

Policija je otkrila tunel koji je bio ispod Evangelistinog toaleta u ćeliji, a kako su potvrdili, tunel je već bio prokopan ispod zidina zatvora i električne ograde.

Koliko je posao bio dobro urađen svedoči i podatak da je 150 policajaca pretraživalo teren 7 sati dok nisu locirali tunel. Oni su prethodno bili obavešteni da je pokojni zatvorenik imao paklen plan, pa su se dali u potragu.

Pronađene su i vreće sa zemljom kao i električni kabl koji se prostirao duž tunela. Tunel je za sada zakopan.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track