Najnovije vesti

MILIJARDER ŠOKIRAO PREDLOGOM: Blumberg traži veće poreze za siromašne  jer je to ZDRAVO ZA NJIH (VIDEO)
Foto: EPA

šokantno

MILIJARDER ŠOKIRAO PREDLOGOM: Blumberg traži veće poreze za siromašne jer je to ZDRAVO ZA NJIH (VIDEO)

Planeta

Milijarder Majkl Blumberg kaže da bi voleo da podigne porez građanima sa niskim primanjima jer je to "dobra stvar za ljude“.

Kako je rekao, to je u sklopu njegove brobe protiv šećera. "Pitanje koje bi treblo postaviti jeste – ’Želiš li dobro ovim ljudima? Želite li da žive duže? Nema sumnje“, rekao je on.

"Ako podignete porez na slatke napitke, na primer, ljudi će ih piti manje i nema sumnje da pića puna šećera jedan od glavnih uzročnika gojaznosti i bolesti srca i raka i drugih bolesti", rekao je on.

Milioner je uporedio američku vojsku sa industrijom uglja.


"Imamo puno vojnika u SAD u američkoj vojsci, ali ne bi trebalo da započnemo rat samo da bismo im dali nešto da rade, i to je upravo ono što se krije iza ’dobro, držimo se uglja koji ubija ljude jer ne želimo da rudari uglja izgube posao’".

Blumberg je bio žestoki zagovornik poreza na sokove. Prošle godine potrošio je 3 miliona dolara na reklamnu kampanju koja podržava porez na sokove u Čikagu. Kada je bio gradonačelnik Njujorka, pokušao je da zabrani piće u gradu, ali nije uspeo.

On je takođe kritikovao nedavno smanjenje poreza od strane američkog predsednika Donalda Trampa. Veruje da su to "ekonomski neefikasne greške" i da neće dovesti do znatno većih zarada.

 

Kurir.rs/Daily mail

Foto: EPA

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...