PAPA UPOZORIO BISKUPE: Ne primajte homoseksualce za sveštenike
Foto: EPA

oštro

PAPA UPOZORIO BISKUPE: Ne primajte homoseksualce za sveštenike

Planeta -

Papa Franja upozorio je ove nedelje italijanske biskupe da pažljivo biraju kandidate za sveštenike i da odbace svakog za koga iole posumnjaju da bi mogao biti homoseksualac, navode danas lokalni mediji.

"Dobro pazite koga primate u seminare, držite oči širom otvorene. Ako sumnjate, bolje ih ne primajte", rekao je papa, navodi servis Vatikan insajder italijanskog lista Stampa.

Vatikan, za sada, nije odgovorio na upit za komentar u vezi sa ovim navodima, dok Vatikan insajder i Mesađero tvrde da je papa upozorenje biskupima uputio na sastanku iza zatvorenih vrata u ponedeljak, prenosi Rojters.

Papa Franja se sa italijanskim biskupima sastao samo dan nakon što je Čileanac koga je sveštenik seksualno zlostavljao rekao da mu je papa u privatnom razgovoru kazao da ga je Bog stvorio kao homoseksualca i da ga takvog voli.

Vatikan je odbio da komentariše o tim navodima, koji su izazvali medijske spekulacije da papa Franja ublažava stav Crkve o homoseksualnosti.

Inače, papa je ranije osudio homoseksualnost kao nemoralni poremećaj ukoliko se aktivno upražnjava, podseća britanska agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track