DEČAK KOJI JE BIO ZVEZDA KRALJEVSKOG SPEKTAKLA IMA SRPSKE KORENE: Baka mu je rođena Sarajka, a pradeda iz Bečeja! Evo šta je prvi put čuo na venčanju  (VIDEO)
Foto: Printscreen/YouTube

ODUŠEVIO CELI SVET

DEČAK KOJI JE BIO ZVEZDA KRALJEVSKOG SPEKTAKLA IMA SRPSKE KORENE: Baka mu je rođena Sarajka, a pradeda iz Bečeja! Evo šta je prvi put čuo na venčanju (VIDEO)

Planeta -

Jedan od naupečatljivijih momenata britanskog kraljevskog venčanja princa Harija i Megan Markl bio je i snimak dečaka koji je minut slave stekao svojim komičnim izrazima lica.

Mali Brajan je, inače, potomak nekadašnjeg kanadskog premijera Brajana Malrunija, oženjenog Milicom Pivnički, inače rođenom Sarajkom, čiji su roditelji poreklom iz Novog Bečeja.

Unuk bivšeg premijera Kanade upao je u žižu javnosti kada ga je kamera snimila iza Megan Markl tokom ceremonije. Venčanju je prisustvovao sa svojim bratom blizancem Džonom, a njih dvojica su deca najbolje drugarice britanske princeze Megan Markl, Džesike. Dvojica mališana su nosili mladin pet metara dugački veo.

Njihov otac Ben, sin bivšeg kanadskog premijera, objasnio je šta se tačno dogodilo u trenutku kad je sedmogodišnjak tako uzbuđeno reagovao, a za sve je kriva truba.

Ben koji je inače voditelj vesti na jednoj od kanadskih televizija u jutarnjem programu, rekao je da ga je upitao u čemu je stvar, na šta je dobio odgovor da dečak nikad ranije nije čuo zvuk ovog instrumenta.

"Rekao mi je da nikad nije čuo trubu, a mislim da je i atmosfera uticala na to, kada je ušao i ugledao sve te ljude, cveće... Ničeg od toga nije bilo na probi venčanja", dodao je.

Dečakov deka, podsetimo, bio je 18. po redu kanadski premijer, a na čelu države bio je od 1984. do 1993. godine. Milicu, ili kako joj Kanađani tepaju Milu, oženio je kao 19-godišnjakinju 1973. godine, a sa njom ima ćerku Kerolajn i tri sina - pomenutog Bena, Marka i Nikolasa.

Inače, Milica je rođena 1953. godine u Sarajevu, u porodici srpskog lekara Dimitrija Mite Pivničkog. Ima brata i sestru, a sa majkom Bogdankom emigrirali su 1958. u Montreal, gde je njen otac dobio posao u kraljevskoj bolnici "Viktorija". Studirala je inženjering na Konkordija univerzitetu.

Tokom godina, Mila je bila podrška svom mužu Brajanu Malruniju dok je gradio političku karijeru. Privlačila je pažnju gde god bi se pojavila, ali putovanje u London, na samit G-7, 1991. godine od nje je načinilo slavnu ličnost i na međunarodnoj sceni. Sedam dnevnih listova izveštavali su o njoj na naslovnim stranama celu sedmicu koliko je samit trajao.

Kurir.rs/Mirror Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track