ZBOG FARE (19) USTALA CELA ITALIJA! RODITELJI JE NA PREVARU ODVUKLI U PAKISTAN I SKORO JE UBILI: Drogirali su me i vezali za krevet... (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/TGR

NEVIĐENA AKCIJA SPASAVANJA

ZBOG FARE (19) USTALA CELA ITALIJA! RODITELJI JE NA PREVARU ODVUKLI U PAKISTAN I SKORO JE UBILI: Drogirali su me i vezali za krevet... (VIDEO)

Planeta -

Fara (19), studentkinja koja je živela u Veroni, gde je i zatrudnela sa svojim momkom, inače Italijanom, uz teške muke i uz intervenciju policije vraćena je u Italiju iz Pakistana, gde su je njeni roditelji u februaru odvukli na prevaru i napravili joj pakao od života.

"Drogirali su me, zavezali za krevet i naterali da abortiram", pisala je Fara prijateljima u Italiji, koji su i pokrenuli akciju njenog oslobađanja.

Ona ima dozvolu za boravak u Italiji, gde studira i živi kao i svi njeni italijanski vršnjaci. Tako je i ostala trudna sa svojim momkom.

A onda su je u februaru roditelji pozvali da dođe kući u Islamabad jer joj se brat ženi. Ne sluteći ništa, otputovala je - i završila na paklenim mukama. Nekako je uspela da javi prijateljima šta se dešava i da se plaši da će je ubiti.

Njen slučaj odjeknuo je u Italiji kao bomba jer je u toj zemlji nedavno ubijena jedna Italijanka pakistanskog porekla, a policija sumnja da su je ubili članovi porodice jer je odbila ugovoreni brak. Kad je objavljena priča o Fari, angažovao se šef diplomatije Anđelino Alfano koji je ustao u odbranu njenih osnovnih ljudskih prava i kontaktirao s italijanskom ambasadom u Pakistanu.

foto: EPA

Anđelino Alfano je napravio čudo da izvuče Faru iz Pakistana

Iz ambasade su alarmirali pakistanske vlasti, a usledila je dramatična akcija islamabadske policije, koja je upala u kuću Farinih roditelja, oslobodila devojku i odvela je u italijansku ambasadu. Tamo su je čekali italijanska viza i obnovljeni pasoš, a ministar Alfano objavio je na Tviteru da se Fara bezbedno vratila u Italiju i zahvalio pakistanskim vlastima na saradnji.

Farin slučaj je izazvao nezamislivu solidarnost u Italiji, pa je čak i desničarka Đorđa Meloni, inače poznata po oštrom stavu prema ilegalnim migranatima, zatražila da se Fari da italijansko državljanstvo.

Kurir.rs/Jutarnji.hr

Foto: Printscreen Twitter/TGR

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track