AMERIKANCI USTRELILI VUKODLAKA: Misteriozno stvorenje ulovljeno u Montani zbunjuje naučnike (VIDEO)
Foto: Profimedia/Youtube

drama

AMERIKANCI USTRELILI VUKODLAKA: Misteriozno stvorenje ulovljeno u Montani zbunjuje naučnike (VIDEO)

Planeta -

Misteriozno stvorenje nalik na vuka ustreljeno u Sjedinjenim Američkim Državama zbunilo je stručnjake za životinje koji kažu da nemaju pojma šta je to.

Farmer je ubio životinju nakon što ju je otkrio blizu stoke u blizini Dentona u državi Montana. Međutim,stručnjaci koji verifikuju ulovljene vukove kažu da je životinja nešto drugo.

"Nemamo pojma šta je ovo sve dok ne dobijemo izveštaj o DNK-u", izjavio je Bruse Ošli, portparol Odeljenja za ribe, divlje životinje i parkove Montane (FVP).

Među teorijama koje već kruže na internetu jeste da to može biti mladi grizli medved, hibrid kojota ili - možda malo manje verovatno - dokaz da postoje vukodlaci. Zvaničnici su izgledali skeptični prema gore navedenom.

Umesto toga, FVP je saopštila u izjavi da je stvorenje "mlado, ženka i iz porodice lupusa, član porodice pasa koji uključuje pse, lisice, kojote i vukove". Dodaje se da su stručnjaci prvi put sumnjali da je to vuk, jer su joj zubi bili suviše kratki i kandže suviše velike.

"Nekoliko stvari mi je privuklo pažnju kada sam video slike", rekao je Ti Smaker, specijalista za vukove FVP. "Uši su prevelike, noge izgledaju malo kratke, stopala izgledaju malo mala, a krzno izgleda čudno."

Jedna teorija za sada je da može biti hibrid vukodlaka koji se uzgaja u zatočeništvu i pušta u divljinu. Ali rezultati DNK će biti poznati tek za mesec dana. "Možda se neko javi ranije", rekao je Smaker.

Lov na vukove je dozvoljen u državi i stanovnicima je dozvoljeno da ubijaju vukove koji ugrožavaju njihovu imovinu. Prošle sedmice, kako je objavio BBC, istraživači iz Montane su procenili da ih ima oko 900 vukova širom države.

Kurir.rs/Independent

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track