Najnovije vesti

I NEMAČKU POGODILO SNAŽNO NEVREME: Poplave napravile haos u više gradova, a dve žene UDARIO GROM dok su pokušavale da slikaju oluju (VIDEO)
Foto: AP/dpa/Julian Staehle

zadobile teške povrede

I NEMAČKU POGODILO SNAŽNO NEVREME: Poplave napravile haos u više gradova, a dve žene UDARIO GROM dok su pokušavale da slikaju oluju (VIDEO)

Planeta

Nevreme u mnogom delovima Nemačke izazvalo je poplave, a dve žene su teško povređene od udarca groma.

U Bohumu su, naime, dve žene (21, 23) sinoć zadobile teške povrede, jer je grom udario u njih dok su pokušavale da mobilnim telefonom fotografišu nevreme. Obe su izgubile svest, a očevidci su pozvali hitnu pomoć.

 

Jedna žena zadobila je povrede opasne po život i lekari su kod nje radili reanimaciju, a teže je povređena njena prijateljica.

 

Odmah nakon nesreće vatrogasci su dobili ogroman broj poziva zbog grada i jake kiše, koja je poplavila mnoge podrume u Bohumu, a zbog kiše jeviše ulica bilo privremeno neprohodno.

I u Gelzenkirhenu je kiša poplavila podrume i ulice, a u Dinslakenu je udar groma izazvao požar na krovu jedne zgrade.

 

U pokrajini Severni Hesen došlo je do većih poplava, te je samo u opštini Valdkapel više od 100 vatrogasaca moralo da interveniše.

 

U delu grada Hecerode jedan auto je odneo odron, ali su putnici uspeli da se izbave iz njega bez posledica.

 

I na najvećem aerodromu u Nemačkoj, u Frankfurti na Majni, zbog nevremena je otkazano više letova, zbog čega je otkazano 66 poletanja i sletanja.

 

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP/dpa/Julian Staehle

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...