Najnovije vesti

POLICAJAC BRUTALNO PESNIČI DEVOJKU U GLAVU: Uznemirujući snimak prebijanja NA PLAŽI razbesneo javnost u SAD! (VIDEO)
Foto: Twitter video / @HewittLexy

BESPOTREBNA SILA

POLICAJAC BRUTALNO PESNIČI DEVOJKU U GLAVU: Uznemirujući snimak prebijanja NA PLAŽI razbesneo javnost u SAD! (VIDEO)

Planeta

Policija u SAD je pokrenula istragu nakon što je u javnost procurio snimak policajaca koji brutalno prebijaju devojku na plaži u Vajldvudu u Nju Džerziju.

Na snimku, koji se velikom brzinom proširio internetom, vidi se policajac koji jednom rukom drži devojku koja leži na pesku, dok je drugom rukom, tačnije pesnicom udara po vratu i glavi. 

Uznemireni okupljeni ljudi na plaži pokušavali su da prekinu incident ali tri policajca nisu odustala dok devojci nisu stavili licice na ruke. U pozadini se čuju panični povici žene koja pokušava da sugeriše devojci da se ne opire jer je brutalnost bila očigledna.

U jednom trenutku je policajac koji je pesničio devojku čak počeo da je davi "kragnom" dok je drugi držao za noge. 

Devojka koja je očevidac i koja je snimila video napominje da je incident nastao jer je devojka odbila da kaže svoje prezime policiji, zbog, kako je rekla, toga što nije videla razlog za to jer je prethodno prošla na alko-testu.

Za samo dva dana snimak je retvitovan više od 43.000 puta, a javnost je ogorčena i u komentarima navode ostale slučajeve policijskog prekoračenja ovlašćenja kojima su prisustvovali. Snimak su potom objavili i svi vodeći mediji u SAD.

Emili Veinmen iz Filadelfija optuženja je za napad na policiju jer je navodno pljunula jednog od njih, kao i za dezorijentisano ponašanje, opiranje prilikom hapšenja, opstrukciju i posedovanje alkohola.

Kako su rekli nadležni, policajci koji su učestvovali u incidentu na plaži su raspoređeni na administrativne dužnosti dok unutrašnja kontrola ne završi istragu.

Inače, zahvaljujući društvenim mrežama, u poslednje vreme su sve češći snimci policijske brutalnosti koju primenjuju prilikom hapšenja.

Kurir.rs / Breaking911.com

Foto: Twitter video / @HewittLexy

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...