APOKALIPSA U NEMAČKOJ: U Vupertalu palo  40 litara kiše po kvadratnom metru, Diseldorf ojadio veliki grad (FOTO, VIDEO)
Foto: Tewitter/Doctos_makoi

nevreme

APOKALIPSA U NEMAČKOJ: U Vupertalu palo 40 litara kiše po kvadratnom metru, Diseldorf ojadio veliki grad (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Danas poslepodne zapad Nemačke je pogodila strašna oluja. Najgore je bilo u gradu Vupertalu u pokrajini Severna Rajna-Vestfalija.

Snimci sa tog područja prikazuju haos koji je nastao na ulicama. Obilna kiša potopila je ulice i pretvorila ih u reke koje su nosile sve pred sobom, čak i ljude.

Kako javlja Bild, jaka kiša i bujice srušile su čak i krovove nekih kuća i benzinskih stanica, uništeno je na desetine automobila, a ljudi su ostali zarobljeni u trgovačkim centrima. Urušile su se i prostorije studentskog doma u Vupertalu, ali na sreću nije bilo povređenih.

Oko 15.55 sati došlo je do urušavanja krova benzinske stanice u Vupertalu. Na njoj je bilo parkirano 14 automobila. Jedan vozač u poslednji čas uspeo pobeći iz vozila i lakše je povređen.

"Ceo grad je pod vodom", rekao je portparol nemačke Meteorološke službe. Prema njegovoj proceni na području Vupertala palo je preko 40 litara kiše po kvadratnom metru.

#Wuppertal #storm

A post shared by jan (@jan_limbach) on

Za sada nema informacija o žrtvama, ali ima podataka o nekoliko lakše povređenih osoba. Spasilačke službe pokušavaju da izađu na teren i intervenišu, ali situacija im to uveliko otežava.

Bild javlja da je jako nevreme pogodilo i Diseldorf, gde je padao grad.

Poplavljen je veliki broj kuća, saobraćaj je paralizovan, otkazani su i neki letovi. Meteorolozi su izdali i upozorenje za tornado.

Upozorenja na nevreme izdata su za danas za veći deo zapadne i centralne Evrope. Estofeks upozorava na mogućnost razvoja jačih grmljavinskih ćelija i lokalno obilnije kiše, izolovani jaki grad, ali i na mogućnost nastanka tornada, što se posebno odnosi na deo Francuske, zemlje Beneluksa, Nemačke i zapadni deo Češke.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Tviter

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track