HILARI KLINTON PUCA VISOKO: Propala na izborima, a sada bi na čelo mega korporacije (VIDEO)
Foto: AP / Mary Altaffer

iskrena

HILARI KLINTON PUCA VISOKO: Propala na izborima, a sada bi na čelo mega korporacije (VIDEO)

Planeta -

Hilari Klinton možda traži novu karijeru jer je tokom govora studentima Harvarda rekla da bi želela da postane direktor Fejsbuka.

Kada su je pitali gde bi želela da bude direktor ona je odgovorila bez oklevanja: Fejsbuk.

"Većina ljudi u našoj zemlji dobijaju svoje vesti, bile istinite ili ne, sa Fejbuka," rekla je ona, navodeći nedavne napore kompanije za rešavanje širenja lažnih vesti i informacija na svojoj platformi.

Uprkos pozivima da trenutni direktor Mark Zakerberg odstupi, koosnivač Fejsbuka i dalje drži tu poziciju. Zakerberg je pod vatrom nakon što je ranije ove godine otkriveno da je kompanija Kembridž Anailtika koristila podatke sa 50 million Fejbuk profila.

Milijarder je priznao da nije uspeo da osigura korisničke podatke i zaustavi rusko mešanje u izbore u SAD.

Tokom izbora u SAD 2016. godine Kembridž Analitika bila u stanju da uporedi ove podatke sa izbornim spiskovima i da tako prilagodi Trampovu kampanju očekivanjima korisnika.

Javnost je često bombardovana negativnim oglasa o Klintonovoj, ili video snimcima sa lažnim vestima.

Iako je Tramp dobio manje glasova ukupno, to mu je pomoglo da osvoji većinu u ključnim državama, i omogući ulazak u Belu kuću.

Bivši predsednički kandidat Demokratske partije, državni sekretar, senator i prva dama, pozvala je javnost da se više uključi u politički život.

Ona je rekla da Amerikanci treba da se bore protiv "lažnih vesti '- namerno lažnih priča predstavljenih kao vesti - pretplatom na novine i "podrškom hrabrih novinara i izveštavanja".

"Potrebne su nam više izvora za pouzdane informacije", rekla je Klinton. 'Pokušaj da se izbriše granica između činjenica i fikcije, istine i alternativne realnosti, je osnovna karakteristika autoritarnosti", rekla je Klintonova.

Harvard univerzitet je proglasio Hilari Klinton dobitnicom prestižne medalje, jer je ona "šampion ljudskih prava," a "dobar zakonodavac" i "zagovornik američkog liderstva" na svetskoj sceni.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track