OVU FREKVENCIJU JE PROPISAO JOZEF GEBELS: Ona je i dalje u upotrebi, a niko NE ZNA ZAŠTO (VIDEO)
Foto: Imported

teorija zavere

OVU FREKVENCIJU JE PROPISAO JOZEF GEBELS: Ona je i dalje u upotrebi, a niko NE ZNA ZAŠTO (VIDEO)

Planeta -

Jeste li ikada čuli za frekventivni standard savremene muzike, odnosno normu za usklađivanje tonova?

Ako niste, reč je o 440 Herca koje je 1939. propisao nacistički ministar propagande Jozef Gebels kao idealnu frekvenciju za široke mase.

Nauka pokazuje da kada se zvučne frekvencije kreću kroz određenu materiju, kao što su voda, vazduh ili pesak, one direktno menjaju vibraciju materije. Kukurzno brašno u vodenom rastvoru reaguje stvaranjem oblika pod uticajem visokih vibracija.

Svi mi u sebi imamo određenu vibracijsku frekvenciju, da i ne spominjemo naše telo, čijih 70 odsto čini voda. Dakle, sigurno možemo da očekujemo da muzičke frekvencije mogu da menjaju naše vibracijsko stanje. Svako izražavanje kroz zvuk, emociju ili misao sadrži specifičnu frekvenciju koja utiče na sve oko sebe. Zanimljivo, ako odete van grada, u prirodu, osećate se kao preporođeni, a nijanse boja, poj ptica, kreket žaba, žubor vode imaju smirujući efekat na um. Ti zvuci se sastoje od vibracione frekvencije koja se meri hercima. Svi ti prirodni zvuci vibriraju na 432 herca, što je i prirodna frekvencija univerzuma.

Mnoge religije koriste tonove na 432 herca u svojim pesmama, kao na primer šamani u Amazoni tokom ceremonija isceljenja. Čak je i tibetanska zvučna činija je nameštena na 432 herca, kao i mnogi drugi drevni instrumenti koji su podešeni na ovu prirodnu vibracijsku frekvenciju.

Zamislite sada da je celokupno stanovništvo Zemlje, i ne znajući, ‘namešteno’ na drugačiju, neprirodnu frekvenciju od 440 herca kao što i jeste. Ako vibriranje u skladu sa univerzumom može da ponudi toliko pozitivnih stvari, da li bi neslaganje frekvencija nas i našeg izvora moglo da ima jednako snažne negativne efekte?

Bi, ali vratimo se na trenutak u vreme kada smo se otuđili od vibracije Zemlje, univerzuma i svega što nije veštački. Godine 1939. nacistički ministar propagande Gebels odredio je 440 herca kao standard za usklađivanje tonova.

To je učinjeno zato da bi ljudi mislili i osećali na određeni način i da ne bi bili zatvorenici određenog stanja svesti. Začudo, 1950. američke vlasti su odredile ISO standard prema kojemu sva muzička oprema, kao i muzika na TV i radiju mora biti emitovana na 440 Hz.

Po nekim teorijama, Rokfelerova fondacija započela je taj rat protiv čovekove svesti nametanjem standarda ugađanja tonova na 440 herca. (U SAD-u takva frekvencija je predlagana još 1936. godine.) Sadašnje usklađivanje muzike na 440 Hz nije u harmoniji ni na kom nivou sa kosmičkim kretanjem, ritmom ili prirodnom vibracijom.

Mocart i Verdi bazirali su svoju muziku na prirodnoj vibraciji, a podešavanje na

432 herza je nazvano ‘Verdijevim podešavanjem’. Smatra se da je frekvencija od 432 herca matematički usklađeni obrazac univerzuma. Istraživanja pokazuju da 432 herca vibrira u skladu sa kosmičkom zlatnom merom , odnosno brojem pi, objedinjujući svojstva svetla, vremena, prostora, materije, gravitacije i magnetizma s biologijom, kodom DNK i svešću. Kada naši atomi i DNK počnu da vibriraju u skladu sa spiralnim obrascem prirode povećava se naš osećaj povezanosti s prirodom.

Dakle, jedno je jasno – zašto frekvencija nije usklađena na 432 nego na 440 herca pitanje je na koje nema odgovora.

Kurir.rs/Dnevno.hr

Foto: Wikipedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track