Najnovije vesti

MILIONI DOLARA ZA 1 DAN SA NJIM: Cena privatnog ručka sa milijarderom Bafetom obara rekorde! (VIDEO)
Foto: Reuters / Rick Wilking

dobrotvorna aukcija

MILIONI DOLARA ZA 1 DAN SA NJIM: Cena privatnog ručka sa milijarderom Bafetom obara rekorde! (VIDEO)

Planeta

Cena privatnog ručka sa američkim investitorom Vorenom Bafetom mogla bi da obori novi rekord ove godine, budući da su ponude već premašile cifru od tri miliona dolara.

Onlajn aukcija, kojom se prikuplja novac za fondaciju "Glajd" za pomoć beskućnicima u San Fransisku, završava se u petak u 21:30 časova po vremenskoj zoni CDT.

 

Rekordna cena za večeru od 3.456.789 dolara, koju su pobednici na aukciji pristali da plate 2012. i 2016. godine, i dalje je jedna od najskupljih humanitarnih stvari ikada prodatih na Ibeju (eBay).

Bafet je putem ovih akcija prikupio više od 26 miliona dolara za fondaciju "Glajd" u proteklih 18 godina, budući da ponuđači nastavljaju da plaćaju sve višu cenu za priliku da razgovaraju sa njim.

Pobednici aukcije obično večeraju sa Bafetom u Njujorku, u restoranu "Smith and Wollensky", koji donira najmanje 10.000 dolara "Glajdu" svake godine.

 

U vlasništvu Bafetovog fonda Berkšir Hatavej je više od 90 kompanija u oblasti osiguranja, nameštaja, železnice, nakita i konditorske indusrije.

 

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Reuters / Rick Wilking

 

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...