TRAMPU SE ŽURI DA SE SASTANE SA KIMOM: Tek posle njega može da se sretne sa MOĆNIM LIDEROM (VIDEO)
Foto: AP

DIPLOMATIJA

TRAMPU SE ŽURI DA SE SASTANE SA KIMOM: Tek posle njega može da se sretne sa MOĆNIM LIDEROM (VIDEO)

Planeta -

Američka administracija razmatra mogućnost organizovanja sastanka između predsednika SAD Donalda Trampa i predsednika Rusije Vladimira Putina.

Pozivajući se na svoje izvore, list piše da će u centru tog potencijalnog samita verovatno biti Sirija, Ukrajina i pitanja u vezi sa kontrolom nuklearnog naoružanja.

Volstrit džurnal navodi da su planovi za organizovanje sastanka za sada u najranijoj fazi, a moguće vreme i mesto nisu određeni.

Prema neimenovanom predstavniku američke administracije, ambasador u Moskvi Džon Hantsman trenutno se nalazi u Sjedinjenim Američkim Državama da pomogne u organizovanju sastanka. Priprema mogućeg događaja trenutno je u ranoj fazi.

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov ranije je saopštio da se sastanak dvojice predsednika do predstojećeg samita G7 u novembru još ne razrađuje.

List dodaje da je u ovom trenutku Tramp fokusiran na predstojeći sastanak sa liderom Severne Koreje Kim Džong-unom. Prema rečima predstavnika američke administracije, ako pregovori sa Pjongjangom budu nastavljeni, onda će rad na organizaciji sastanka sa ruskim predsednikom biti odložen.

Izvor naglašava da tokom potencijalnog sastanka Vašington ne namerava da trguje, već da pregovara sa Rusijom o "konkretnim stvarima".

Kurir.rs/Sputnjik Srbija

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track