OBRT U ISTRAZI NESTALOG MH370: Ekspert tvrdi da malezijski avion nije namerno oboren u more (VIDEO)
Foto: AP

šok

OBRT U ISTRAZI NESTALOG MH370: Ekspert tvrdi da malezijski avion nije namerno oboren u more (VIDEO)

Planeta -

Jedna od vodećih stručnjaka za vazduhoplovstvo je opovrgla tvrdnje da je pilot nestalog MH370 namerno pokušao da se spusti letelicu u Indijski okean.

Umesto toga, Kristin Negroni je, kako se navodi, tvrdila da su pronađeni delovi mogli da pomognu da se reši misterija oko aviona Malezija erlajnsa.

Ona je rekla da su delovi krila koji kontrolišu sletanje bli uvučeni kada se avion srušio u more u martu 2014. godine. To bi značilo da avion bio van kontrole pre pada, kaže ona.

Negroni tvrdi rekla da su ključni dokazi dobijeni gledanjem fotografija krila Boinga 777 opovrgli tvrdnje da je pilot namerno pokušao da sleti avionom u Indijski okean.

Leri Vens, bivši istraživač u odboru za bezbednost saobraćaja Kanade, izjavio je u australijskom programu da je siguran da zna šta se desilo sa avionom.

"Mislim da se široka javnost može utešiti činjenicom da postoji rastući konsenzus o poslednjim trenucima aviona", rekao je on.

Panel stručnjaka veruje da je čovek u kokpitu, kapetan Zakari Ahmad Pah odgovoran za pad. Svi su se složili da je pilot "hteo da se ubije" i pilotirao avionom do najudaljenijeg mesta kako bi "nestao".

Ali Negroni je rekla da su ove tvrdnje "apsurdne", izveštava San. Ona se poziva na izveštaj iz oktobra 2017. godine od strane Australijskog biroa za bezbednost saobraćaja, koji tvrdi: "Utvrđeno je iz ostataka aviona da letelica nije bila u položaju za sletanje. Analiza je pokazala da su flapsovi najverovatnije bili u uvučenoj poziciji u vreme kada su se odvojili od aviona pa je time scenario kontrolisanog pada nemoguć".

Privatna potraga za nestalim letom MH370, koji je nestao pre više od četiri godine, završila se ove nedelje.

Novi ministar saobraćaja Malezije rekao je da je potraga za letom MH370 Malezija Erlajnsa završena i da više neće biti novih istraga.

Kompanija Oušn Infiniti iz Hjustona traži avion koji je nestao tokom leta iz Kuala Lumpura do Pekinga 8. marta 2014. godine, sa 239 osoba, u jednoj od najvećih svetskih misterija u vazduhoplovstvu.

Kurir.rs/Mirror

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track