LAŽNI POLICAJCI GODINAMA HAPSILI: Izlazili na uviđaje, požare i sudare u uniformama, čak je i policija Mičigena mislila da su kolege!
Foto: Profimedia

maltretirali ljude

LAŽNI POLICAJCI GODINAMA HAPSILI: Izlazili na uviđaje, požare i sudare u uniformama, čak je i policija Mičigena mislila da su kolege!

Planeta -

Grupa lažnih policajaca uspevala je godinama da vara policiju, vatrogasce i javnost Dženesi okruga u Mičigenu, zbog čega im sada preti ozbiljna kazna.

Oni su se 3 godine pretvarali da su policajci po parkovima, tokom kućnih požara, sudara u saobraćaju i mestima zločina. Jednom prilikom jedan od članova grupe je čak lisicama vezao dvoje ljudi.

U izveštajima se navodi da su lažni policajci ponekad prvi stizali na mesto incidenta a potom od strane pravih policajaca koji su stizali posle njih bili zamoljeni da "završe započete zadatke", neshvatajući da su lažnjaci.

Njihova prevara je otkrivena nakon žalbe koju je primio Kevin Šenilan, šef rendžera Dženesi okruga 21. septembra 2017. godine. Građanin se požalio na drsko postupanje rendžera kod Steping Stoun vodopada, a kada je krenuo da istražuje shvatio je da su u pitanju lažni policajci.

Trojica muškaraca od 27 i 29 godina, obučeni kao policajci, izveli su hapšenje ljudi zbog navodnog upada u Steping Stoun park, na delu predviđenom za piknik, navodno dok je park bio zatvoren, iako to nije bilo tačno.

Žrtvama su stavljene lisice i zatražena su im dokumenta iz kojih su uzeli lične podatke i uneli u laptop. Žrtvama je rečeno da su stavljeni na spisak za kriminalni nadzor.

Kako nadležni navodi, lažni mladići su imali pristup pozivima koje policija prima i odgovarali su na njih.

Kurir.rs / Mlive.com

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track