IZRAELSKA VOJSKA: Palestinka nije namerno ubijena, istraga se nastavlja!
Foto: Reuters / Mohammed Salem

stradala Razan Nadžar

IZRAELSKA VOJSKA: Palestinka nije namerno ubijena, istraga se nastavlja!

Planeta -

Izraelska vojska je danas saopštila da nije namerno ubila jednu Palestinku koja je pomagala u evakuaciji ranjenih palestinskih demonstranata.

Razan Nadžar (21) pogođena je prošlog petka tokom evakuacije ranjenika kraj granične ograde između pojasa Gaze i Izraela.

To je druga žena među više od 115 Palestinaca poginulih od izraelske vatre od marta, kada su počeli masovni palestinski protesti zbog izraelske i egipatske blokade pojasa Gaze.

foto: Reuters / Ibraheem Abu Mustafa

Vojska je rekla da je istraga za sada pokazala da se "nije namerno niti direktno pucalo na nju", ali se istraga nastavlja.

Izrael tvrdi da vojnici pucaju samo u noge izgrednika. Međutim, veliki broj žrtava izazvao je međunarodne kritike i tvrdnje da izrelski vojnici koriste prekomernu silu.

foto: Reuters / Ibraheem Abu Mustafa

Obilazeći pogranično područje, ministar javne bezbednosti Izraela, Gilad Erdan je pozvao vojsku da ubija one koji iz pojasa Gaze puštaju zmajeve sa zapaljivim materijalom i time izazivaju požare u Izraelu.

Izraelska vojska ne uspeva da to spreči. Oko 200 zmajeva je preletelo granicu, zapalivši više od 800 hektara izraelskog poljoprivrednog zemljišta.

Kurir.rs / Beta

Foto: Reuters / Mohammed Salem

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track