Najnovije vesti

ITALIJANI ZAPLENILI 10 TONA MAROKANSKOG HAŠIŠA: Pratili brod sa holandskom zastavom više od 40 sati, pa upali kod Sicilije (VIDEO)
Foto: Twitter video prtscr / @Bumblb3e

na Jonskom moru

ITALIJANI ZAPLENILI 10 TONA MAROKANSKOG HAŠIŠA: Pratili brod sa holandskom zastavom više od 40 sati, pa upali kod Sicilije (VIDEO)

Planeta

Italijanska policija je danas objavila da je na Jonskom moru zaplenila ribarski brod pod holandskom zastavom sa više od deset tona hašiša, vrednosti između 15 i 20 miliona evra.

Policija je uhapsila devet članova posade od kojih su dva iz "opasne malteške bande", dok je treći, Sicilijanac, "ranije optužen za oružanu pljačku".

Brod je s Malte plovio ka Gibraltaru, a kada je stigao između Maroka i Alžira, prišlo mu je više čamaca koji su doneli drogu, te je tada policija odlučila da ga nadgleda.

foto: Twitter video prtscr / @Bumblb3e

Policija kaže da je više od 40 sati brod pratila iz vazduha i uz dozvolu holandskih vlasti mu prišla 130 nautičkih milja jugoistočno od Sicilije.

Ta operacija je bila deo šire međunarodne akcije protiv trgovine drogom kojom upravlja poseban centar Ministarstva unutrašnjih poslova Italije.

Kurir.rs / Beta

Foto: Twitter video prtscr / Bumblb3e

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...