VOJVOTKINJA ISKULIRALA KRALJICU: Na proslavi rođendana britanske suverenke MEGAN MARKL na prvom javnom pojavljivanju prekršila BITAN PROPIS (FOTO, VIDEO)
Foto: AP

neoprezno

VOJVOTKINJA ISKULIRALA KRALJICU: Na proslavi rođendana britanske suverenke MEGAN MARKL na prvom javnom pojavljivanju prekršila BITAN PROPIS (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Britanska kraljica Elizabeta II danas slavi 92. rođendan, a tradicionalnoj povorci prvi se put pridružila Megan Markl, supruga princa Harija

Cela kraljevska porodica je u svečanom raspoloženju, pa su se svi okupili u Londonu kako bi obeležili veliki dan.

Kraljica Elizabeta II, Kamila Parker Bouls i Kejt Midlton obukle su haljine plavih tonova i duge rukave po protokolu. Vojvotkinja do Saseksa je, ipak, obukla haljinu koja otkriva ramena i ponovno prekršila kraljevski protokol koji nalaže da ramena britanskih plemkinja uvek moraju biti pokrivena.

foto: EPA

Megan je obukla haljinu Karoline Herere koja se dopala devojkama na društvenim mrežama, ali nije poznato da li kraljica imala zamerku na njen izgled.

Kraljica Elizabeta II zapravo je rođena 21. aprila, ali tradicija duga preko 250 godina u Velikoj Britaniji nalaže da monarsi slave dva rođendana, od kojih se jedan slavi druge nedelju u junu.

Kralj Džordž II, rođen u novembru, uspostavio je ovu tradiciju 1748. godine, otkad je uobičajeno da se drugi rođendan vladara slavi kada i godišnja vojna parada jer je tad obično lepo vreme.

Kurir.rs/Index.hr

Foto: Reuters, EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja