ŠANSA ZA ZARADU: Tramp i Kim se sastaju u Singapuru, a evo kako su lokalci od toga napravili neviđeni BIZNIS (VIDEO)
Foto: AP, EPA, Reuters

ISTORIJSKI SAMIT

ŠANSA ZA ZARADU: Tramp i Kim se sastaju u Singapuru, a evo kako su lokalci od toga napravili neviđeni BIZNIS (VIDEO)

Planeta -

Pred samit američkog i severnokorejskog lidera, Donalda Trampa i Kim Džong-una, 12. juna domaćin tog istorijskog sastanka - Singapur uveliko je u pripremama, a naročito restorani i barovi koji nude jela i pića u znaku dvojice državnika.

Restorani nude pinjate Tramp i Kim, a barovi istoimene koktele crvene i plave boje, piše Gardijan.

Jedan od vlasnika restorana u Singapuru rekao je da će u čast obojice lidera pripremati jelo i to američku govedinu ali da će koristiti korejski specijalitet "kimći", a porcije će, kako je istakao, biti "američki velike".

1 / 4 Foto: Reuters

Prodavac koktela sa nazivima Tramp i Kim uz osmeh kaže da se trenutno bolje prodaju oni koji nose ime američkog predsednika.

Stanovnik Singapura Erik Hok Keng (36) rekao je da je predstojeći samit "tako veliki događaj" te da "mi u Singapuru treba da budemo ponosni da je naša mala zemlja izabrana za destinaciju za susret ove dvojice za mirovni samit".

"Sporazum o miru bio bi i za nas koristan tako da se nadamo da će se nešto pozitivno dogoditi i da će biti razloga za slavlje sledeće sedmice", rekao je Keng.

Gardijan ističe da Tramp u Singapuru ne treba da strahuje od masovnih uličnih protesta koji ga inače dočekuju gde god otputuje.

Jer, u Singapuru vlada zabranjuje demonstracije, a okupljanje od samo pet ljudi smatra se nezakonitim skupom.

Čak je i poznatom australijskom komičaru poznatom po imitiranju Kim Džon-una rečeno prilikom dolaska u Singapur da se kloni područja u kome će se odvijati susret dvojice lidera.

Pristup hotelu Kapela u kome samit treba da bude održan, na malom ostrvu Sentosi, biće zabranjen.

Sobe u tom hotelu mogu da koštaju i 10.700 dolara za noć, a u njemu su boravile svetske zvezde kao što su Madona i Lejdi Gaga.

Celo ostrvo je u "akciji ulepšavanja" staza, farbanja kolovoznih ivica, uklanjanja lišća sa staza i slično, piše Gardijan.

Bezbednosne barijere već su vidljive oko Sentose i stanovništvo je uplašeno na koji način će da uđe i izađe sa ostrva.

Tramp će odsesti u Šangri-La hotelu, a Kim u Sent Redžis hotelu i područje oko tih objekata označeno je kao specijalna zona, međutim još uvek je slabo vidljivo bezbednosno prisustvo, naveo je list.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Reuters, EPA, AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track