PRVA KIMOVA FOTOGRAFIJA IZ SINGAPURA: Evo s kim se lider Severne Koreje prvo sastao i šta je obukao za tu priliku (FOTO, VIDEO)
Foto: EPA

ISTORIJSKI DOGAĐAJ

PRVA KIMOVA FOTOGRAFIJA IZ SINGAPURA: Evo s kim se lider Severne Koreje prvo sastao i šta je obukao za tu priliku (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Severnokorejski lider Kim Džong-un stigao je u Singapur, objavio je na Tviteru ministar spoljnih poslova Vivijan Balakrišnan.

"Poželeo sam dobrodošlicu predsedniku Kim Džong-unu, koji je upravo stigao u Singapur", napisao je Balakrišnan na ovoj društvenoj mreži uz sliku na kojoj se vidi kako se rukuje sa Kimom koji nosi tamno maoističko odelo i naočare.

Singapurski list Strejts tajms prethodno je objavio da je Kim doputovao avionom, dva dana uoči dugo očekivanog samita sa predsednikom SAD Donaldom Trampom u tom gradu-državi.

Kim je doputovao privatnim avionom "boing 747" kompanije "Er Čajna" na aerodrom "Čangi", javlja Rojters pozivajući se na Strejt tajms.

Privatni avion severnokorejskog lidera poleteo je jutros iz Pjongjanga za Singapur.

I drugi, teretni avion, koji je pratio Kim Džong-una tokom nedavne posete Kini, poleteo je istovremeno iz severnokorejske prestonice, verovatno takođe za Singapur, navela je britanska agencija.

Kim će se, kako je predviđeno, kasnije danas u Singapuru sastati sa premijerom tog grada-države Li Hsijen Lungom, saopštilo je singapursko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kurir.ra/ Tanjug

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track