ZAGREVANJE ZA TRAMPA: Kim se sastao sa premijerom Singapura i uputio mu OVU poruku (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter/Sky News‏

razgovarali uz osmehe

ZAGREVANJE ZA TRAMPA: Kim se sastao sa premijerom Singapura i uputio mu OVU poruku (VIDEO)

Planeta -

Severnokorejski lider Kim Džong-un sastao se sa premijerom Singapura Li Hsijen-lungom uoči istorijskog samita sa američkim predsednikom Donaldom Trampom, 12. juna na singapurskom ostrvu Sentosa.

Kim se široko osmehivao tokom razgovora sa Lijem. Rekao mu je: "Ceo svet posmatra istorijski samit između Demokratske Narodne Republike Koreje i Sjedinjenih Američkih Država, i zahvaljujući vašim iskrenim naporima, u mogućnosti smo da završimo pripreme za istorijski samit".

Kim je doputovao privatnim avionom "boing 747" kompanije "Er Čajna" na aerodrom "Čangi" i po dolasku u Singapur sastao se sa ministrom spoljnih poslova tog grada-države Vivijanom Balakrišnanom.

Svaki potez severnokorejskog lidera pratiće 3.000 novinara okupljenih u Singapuru kao i znatiželjnici širom sveta.

Američka agencija navela je da je to odraz intenzivne globalne radoznalosti zbog iznenadnog Kimovog okretanja ka diplomatiji poslednjih nekoliko meseci, posle nekoliko nuklearnih i raketnih ispitivanja u Severnoj Koreji prošle godine što je izazvalo ozbiljne strahove od rata.

Predviđeno je da se Kim i Tramp sastanu u utorak u 09:00 sati po lokalnom vremenu, radi razgovora o okončanju nuklearnog programa Severne Koreje i transformisanja te izolovane zemlje, koja je pod oštrim međunarodnim sankcijama zbog svog nuklearnog programa.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Printscreen Twitter/Sky News‏

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja