MISTERIOZNA BOLEST KOSI DIPLOMATE SAD: Službenicu ambasade na Kubi u kući napao ČUDAN ZVUK, vlasti totalno zbunjene (VIDEO)
Foto: Reuters

sumnjivo

MISTERIOZNA BOLEST KOSI DIPLOMATE SAD: Službenicu ambasade na Kubi u kući napao ČUDAN ZVUK, vlasti totalno zbunjene (VIDEO)

Planeta -

Kuba je danas otkrila nove detalje o misterioznom incidentu, usled kojeg je jednoj službenici američke ambasade u Havani pozlilo nakon što je čula "nedefinisane zvuke" u svom domu u Havani, prenosi AP.

Ministarstvo spoljnih poslova Kube saopštilo je da je jedna službenica američke ambasade imala "simptome" nakon što je čula "neidentifikovane zvuke" u svom domu.

Kako je navedeno, kubanski istražitelji nisu našli mogući izvor zvuka u njenom domu. Američki zvaničnici su u petak saopštili da su još dva službenika povučena sa Kube kako bi se testirali na moguće oštećenje mozga.

Ukoliko se te sumnje potvrde, to će biti 25. i 26. pacijent u nizu bizarnih incidenata na Kubi, koji su se pojavili prošle godine, a koje u Vašingtonu smatraju "specifičnim napadima".

Radi se izgleda, o "potencijalno novim slučajevima", koji još nisu "medicinski potvrđeni", izjavio je neimenovani predstavnik Stejt departmenta.

AP podseća da su američke vlasti izdale upozorenje za državljane SAD u Kini nakon što je jedan službenik konzulata u Guagdžouu, na jugu te zemlje, prijavio slične simptome i čudne zvuke.

Na njemu je kasnije potvrđen "medicinski incident", u skladu sa onima koji su američki diplomati iskusili na Kubi, dodaje agencija.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track