Najnovije vesti

NETANIJAHU PRUŽA ČAŠU POMIRENJA IRANU: Oni viču SMRT, mi kažemo VODA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Youtube

NUDI POMOĆ

NETANIJAHU PRUŽA ČAŠU POMIRENJA IRANU: Oni viču SMRT, mi kažemo VODA! (VIDEO)

Planeta

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu poručio je u video-snimku da želi da pomogne narodu Irana u rešenju krize snabdevanja vodom.

"Napraviću danas ponudu bez presedana Iranu. Tiče se vode. Narod Irana je žrtva tiranskog i okrutnog režima koji im uskraćuje neophodnu vodu. Izrael stoji uz narod Irana", rekao je Netanijahu u video-snimku u kome se obratio na engleskom jeziku, pijući čašu vode, prenosi Tajms of Izrael.

Netanijahu je izrazio rešenost da pomogne građanima Irana.

"Ovako želim da pomognem. Iranska Meteorološka organizacija saopštila je da je sušom pogođeno oko 96 odsto Irana. Bivši ministar poljoprivrede Irana Isa Kalantari rekao je da bi pedeset miliona Iranaca moglo da bude raseljeno zbog ekološke štete. Pedeset miliona! Milioni iranske dece pate zbog lošeg rukovodstva, nesposobnosti i krađe neophodnih resursa od strane iranskog režima", rekao je Netanijahu.

On je objasnio da Izrael takođe ima problem sa vodom, dodajući da Izrael reciklira oko 90 odsto otpadnih voda i da njihova tehnologija može da pomogne Irancima.

"Izrael poseduje neophodna znanja da spreči prirodnu katastrofu u Iranu. Ovu informaciju želim da podelim sa narodom Irana", rekao je izraelski premijer.

Potom je naglasio da Izraelci ne mogu da posete Iran kako bi sa njima podelili svoja tehnološka rešenja.

"Nažalost, Iran brani posete Izraelcima, pa ćemo morati da koristimo maštu. Pokrenućemo sajt na farsi jeziku sa detaljnim planovima kako Iranci mogu da recikliraju svoju otpadnu vodu. Pokazaćemo kako iranski farmeri mogu da sačuvaju svoje useve i nahrane svoje porodice. Iranski režim viče ’smrt Izraelu‘. Kao odgovor, Izrael viče ’život narodu Irana‘", rekao je Netanijahu.

Zaključio je rečima da je narod Irana dobar i pošten i da ne treba da se suočava sa "tako okrutnim režimom sam"

"Sa vama smo. Pomoći ćemo vam tako da milioni Iranaca ne moraju da pate. Mržnja iranskog režima neće sprečiti poštovanje i prijateljstvo naša dva naroda", poručio je premijer Izraela.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Printscreen/ Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...