AMERIČKI MEDIJI: Putin ne blefira, SAD nemaju način da pobede njihovo oružje sudnjeg dana! (VIDEO)
Foto: EPA

NOVE RAKETE

AMERIČKI MEDIJI: Putin ne blefira, SAD nemaju način da pobede njihovo oružje sudnjeg dana! (VIDEO)

Planeta -

Rusija ne blefira kada govori o svojem najnovijem oružju i njegovim mogućnosti, piše Nešenel interest, pozivajući se na vojne eksperte. Magazin naziva poslednje modele oružja "Sudnjim danom".

Kako piše američki list, nije nikakvo iznenađenje da Rusija poseduje novo oružje. Vojni ekspert Pavel Podvig je u intervjuu novinaru ispričao da je najveći broj modela poznat od ranije, ali da su neki nepoynati i neki su zaista senzacionalni.

"Prvi put sam čuo za krstareće rakete sa nuklearnim bojevim glavama i za kompleks ’Kinžal‘. Očigledno su testirali sve ono što je Putin pokazao, tako da je sve izvodljivo“, izjavio je Podvig.

Majkl Kofman, naučni istraživač u Centru za pomorske analize je ubeđen da su istraživački programi najnovijeg ruskog oružja realni i njihovo postojanje — to je "pitanje bliske ili određene budućnosti". Osim toga, sagovornik lista je izrazio strah zbog brzine koje mogu da razvijaju krstareće rakete sa nuklearnim bojevim glavama.

Nešenel interest naglašava da SAD u ovom trenutku nemaju mogućnosti da se suprotstave trenutnom nuklearnom potencijalu Moskve. Novo rusko oružje se ni na koji način neće odraziti na nuklearnu strategiju Vašingtona u kratkoročnoj perspektivi.

Kurir.rs/ Nešnal interest

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

(VIDEO) PROCUREO SNIMAK NAJNOVIJEG RUSKOG LOVCA: Ovo je moćni suhoj pete generacije Su-57!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track