Najnovije vesti

ONI SU PRAVA SENZACIJA: Zbog njih, Kima ne sme niko ni da pogleda, a proveravaju ih DVE GENERACIJE unazad! Evo kako ih regrutuju! (VIDEO)
Foto: Reuters/EPA

VRHUNSKO OBEZBEĐENJE

ONI SU PRAVA SENZACIJA: Zbog njih, Kima ne sme niko ni da pogleda, a proveravaju ih DVE GENERACIJE unazad! Evo kako ih regrutuju! (VIDEO)

Planeta

Svet je ponovo video obezbeđenje severnokorejskog lidera Kim Džong-una dok su u crnim odelima trčali oko njegovog automobila u Singapuru, gde će se sutra sastati sa američkim predsednikom Donaldom Trampom.

1 / 9 Foto: AP

Oni su mnogo više od spektakla jer kada je u pitanju bezbednost njihovog lidera, Severna Koreja ne prepušta ništa slučaju. Kada se nalazi u Severnoj Koreji, Kimovo obezbeđenje deluje u tri različite linije oko njega, dok je u Singapuru obezbeđenje modifikovano.

Oni koji trče pored Kimove limuzine i hodaju pored njega su deo Kancelarije 6 centralne partije, poznate kao Glavna kancelarija ađutanata. Regrutuju se iz Korejske narodne armije, moraju da budu iste visine kao lider, da imaju dobar vid, da dobro gađaju, pucaju iz pištolja i bave se borilačkim veštinama.

Obezbeđenje je podvrgnuto i rigoroznim istragama dve generacije unazad, tako da većina pripada porodici Kim ili drugim elitnim porodicama.

Kada su prihvaćeni za obezbeđenje bivaju podvrgnuti intenzivnom programu obuke, koja obuhvata korišćenje pištolja, tehnike izbegavanja, različite borilačke veštine i fizičku izdržljivost.

foto: Reuters

Obezbeđenje je obično odeveno u odela zapadnog tipa i ima kravate, imaju bedževe ili značke na odelima i koriste kodirane fraze, dok Kimovi vozači uvek imaju lanene ili kožne rukavice.

foto: Reuters

U Singapur su stigla tri aviona iz Pjongjanga, a kako se veruje, obezbeđenje je bilo u najmanje dva od njih.

Oni će tokom Kimovog boravka u Singapuru obezbediti severnokorejskom lideru sigurne telefonske linije, računare i neophodnu IT bezbednost.

Pored toga, oni nose sva pića, hranu i cigarete koje on želi u Singapuru, a proveriće i bilo koju hranu i piće pre nego što mu budu posluženi.

Kurir.rs/Vijesti.me Foto: Reuters/EPA

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...