SENZACIONALNO! PRIČA KOJA TRESE SVET: Ovako je Kim Džong-un izbegao OTROVNU HEMIJSKU OLOVKU (FOTO, VIDEO)
Foto: AP/Reuters

TEORIJA ZAVERE

SENZACIONALNO! PRIČA KOJA TRESE SVET: Ovako je Kim Džong-un izbegao OTROVNU HEMIJSKU OLOVKU (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Da bi severnokorejski lider Kim Džong-un i američki predsednik Donald Tramp u Singapuru potpisali sporazum, ponuđene su im dve skupocene crne olovke. Stajale su na tamnosmeđem drvenom stolu ukrašenom cvećem.

Poznato je da tajanstveni Kim ima osoblje koje pre njega proba svu hranu i piće kako ga niko ne bi otrovao, kao i da je Kim, navodno, izrazito gadljiv. No, ipak je bilo poprilično neočekivano da će i njegovu hemijsku neko detaljno čistiti pre nego što je Kim uzme u ruke.

foto: Reuters

Član njegovog tima, odeven u tamno odelo i s belim pamučnim rukavicama, belom krpicom detaljno je očistio crnu olovku i onda je pažljivo vratio na crnu podlogu. Kim želi da bude apsolutno uveren u svoju bezbednost.

Međutim, Kim se na kraju uopšte nije potpisao crnom olovkom već je u odlučujućem trenutku njegova sestra, Kim Jo-džong iz svog sakoa izvukla olovku kojom je Kim potpisao dokument ni ne dodirnuvši onu pripremljenu.

Ona je Kimova savetnica i desna ruka koja je čak putovala u Južnu Koreju da predstavlja režim na Olimpijskim igrama.

foto: Reuters

Tramp, inače samoproglašeni bakteriofob, nije pokazao slično ponašanje.

"On meni veruje, apsolutno sam uveren. I ja njemu verujem", rekao je Donald Tramp o Kimu. Kada su se na početku susreta našli na večeri, Tramp je fotografima rekao da ih "snime tako da izgledaju vitko i zgodno" što, ako je suditi po videu, nije oduševilo diktatora.

foto: Reuters

Osim što je Kim, kako se navodi, paranoičan da ga neko ne ubije, on ne želi ni da iko sazna išta o njegovom zdravlju i kartonu jer bi ga svaka slabost mogla koštati vlasti.

"Ne žele da iko išta sazna o njegovom zdravstvenom stanju, a njegova težina stalno varira i bio je viđen kako nosi štap koji mu pomaže u hodanju", kaže analitičar Džon Pajk.

Kim, kažu izvori, putuje i sa vlastitim toaletom tj. ve-ce školjkom jer ne želi da neko dođe do uzorka njegove stolice. Uz njegov automobil trči čitava grupa telohranitelja, a to su ljudi koji se "vide", na njegovom obezbeđenju rade i desetine IT-jevaca i agenata.

Kurir.rs/Express.hr Foto: AP/Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track