ISPLIVALI DETALJI TAJNOG RAZGOVORA TRAMPA I KIMA: Čitač sa usana otkrio SPECIJALNU TAKTIKU predsednika SAD, evo čime je pokušao da pridobije Džong-una (VIDEO)
Foto: AP/Evan Vucci

nepoznati deo samita

ISPLIVALI DETALJI TAJNOG RAZGOVORA TRAMPA I KIMA: Čitač sa usana otkrio SPECIJALNU TAKTIKU predsednika SAD, evo čime je pokušao da pridobije Džong-una (VIDEO)

Planeta -

Bukvalno nekoliko sekundi posle susreta na samitu u Singapuru, Donald Tramp ponudio je piće Kim Džong-unu, otkrio je čitač sa usana.

Posle analize fotografija i snimaka snimljenih bez tona, Tramp je iskoristio svoj šarm, koji mu je pomogao da napravi poslovnu imperiju. Daren Saton, čitač sa usana i ekspert za govor tela, koji je analizirao snimke sa samita, kaže da je Tramp taj koji je pokušao da preuzme inicijativu, dok je Kim bio opušten.

Dvojica predsednika jedan drugog su pozdravili na engleskom sa "Drago mi je što smo se upoznali, gospodine predsedniče" (Nice to meet you, Mr President), a prema Satonovim tvrdnjama, za vreme čudnog rukovanja koje je trajalo punih 13 sekundi, Tramp je izgovorio i "hvala, hvala mnogo".

Posle rukovanja i zahvaljivanja, prvi čovek SAD svog sagovornika pogledao je u oči posle čega mu je rekao: "Fantastično, hajde da popijemo piće".

Ovaj Trampov potez možda je i dobro osimišljena taktika, jer kako mediji tvrde, vođa Severne Koreje voli "čašicu", a navodno je i tokom prethodnih godina uvezao hiljade dolara vredan alkohol za sopstvene potrebe.

Takođe, za vreme retkih inostranih poseta, zabeleženo je da je Kim često uživao u skupim pićima, kao što je to bio slučaj tokom posete Kini pre nekoliko nedelja.

Posle poyivanja sagovornika na piće, Tramp je Kima uputio ka prostoriji u kojoj su razgovarili rečima: "Mislim da idemo ovde". Kamere su zabeležile i smešak Kim Džong-una, a prema Satonovim tvrdnjama, Tramp je u tom trenutku rekao da mu je "drago što je tu".

Na kraju sastanka, dvojica lidera potpisala su zajednički dokument u kojem se obavezuju na rad "ka potpunoj denuklearizaciji Korejskog poluostrva", posle čega je usledilo fotografisanje ispred severnokorejske i američke zastave. Tokom slikanja, Tramp i Kim razmenili su nekoliko reči.

Trampu se sa usana moglo pročitati da se zahvaljuje Kimu, dok je ovaj govorio o "šansama za novi susret". Na takav predlog, Tramp mu je odgovorio: "Kada god budeš spreman. Uradio si jako dobar posao. Hvala mnogo. Želim ti dobar let. Hvala". Pre nego što su se rastali, i prvi čovek Severne Koreje zahvalio se svom sagovorniku.

Kurir.rs/The Sun

Foto: AP/Evan Vucci

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja