ŽENE IZ CELOG SVETA ŽELE DETE BAŠ S NJIM, ALI U IZRAELU JE ZAUSTAVLJEN: Izraelki zabranjeno da upotrebi spermu poznatog donatora! (VIDEO)
Foto: Facebook / Ari Nagel

zovu ga sperminator

ŽENE IZ CELOG SVETA ŽELE DETE BAŠ S NJIM, ALI U IZRAELU JE ZAUSTAVLJEN: Izraelki zabranjeno da upotrebi spermu poznatog donatora! (VIDEO)

Planeta -

Sperma profesora matematike Arija Negela iz Bruklina koji je otac najmanje 33 dece rođene u poslednjoj deceniji, zabranjena je za upotrebu u Izraelu.

Njujork post preneo je da je jedna Izraelka dovela Negela u Izrael kako bi donirao spermu u privatnoj klinici.

Negel je izjavio za taj list da je zaposleni u klinici odmah bacio uzorak i rekao mu da je ta klinika, kao i sve banke sperme u Izraelu, informisana da sperma tog profesora matematike ne može da se koristi u toj zemlji.

Donatori sperme u Izraelu su anonimni, sem ako ne potpišu dokument da će biti takođe roditelj uz majku.

Negel je navodno već potpisao takve dokumente sa šest žena u Izraelu kojima, međutim, nije dozvoljeno korišćenje njegove spreme i koja je ostala zrmrznuta, naveo je američki list.

"Imajući u vidu broj žena koje su zatrudnele sa spermom gospodina Negela, naš stav je da tvrdnja o nameri o zajedničkom roditeljstvu s gospodinom Negelom nije iskrena i razumna", navelo je izraelsko Ministarstvo zdravlja u pismu tim ženama koje žele da budu majke, a jedna se žalila zbog toga Vrhovnom sudu za pravo na korišćenje pošto je navodno platila 1.400 dolara godišnje za čuvanje sperme.

U poslednjih godinu dana rođeno je osam beba u SAD kojima je taj profesor otac. On je oženjen i ima troje maloletne dece.

Za američki list je izjavio da je primio molbe od žena širom sveta i da ima puno klijentkinja u Engleskoj.

Negel (42) svoju spermu ne naplaćuje ali mu je suđeno za alimentaciju pet puta, iako su žene kojima je dao spermu obećale unapred da ga neće tužiti.

Potiče iz porodice ortodoksnih Jevreja iz Njujorka i tvrdi da donira spermu za žene koje ne mogu da priušte banku sperme "jer voli da vidi koliko su sretni i mame i deca".

Predaje matamatiku na Univerzitetu u Njujorku i tvrdi takođe da pola njegovih primanja ide na izdržavanje dece.

Kurir.rs / Beta

Foto: Facebook / Ari Nagel

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track