KO TO KRADE AMERIČKE ZASTAVE SA GROBOVA VETERANA: Od 18, nestalo 12 zastava! Istraga je dovela do malog, dlakavog vandala na 4 noge!
Foto: Profimedia

kao u basni

KO TO KRADE AMERIČKE ZASTAVE SA GROBOVA VETERANA: Od 18, nestalo 12 zastava! Istraga je dovela do malog, dlakavog vandala na 4 noge!

Planeta -

Kada su nadležni sa groblja veterana u Masačusetsu prijavili policiji da je neko pokrao američke zastave i tako oskrnavio grobove, nisu ni slutili do koga će istraga dovesti.

Stanovnici Adamsa, grada u kojem je pomenuto groblje, jedva su čekali da se otkrije ko je osoba koja stoji iza vandalizma koji su redom svi osudili. Od ukupno 18 zastava, nestalo je čak 12.

Međutim, ispostavilo se da je vandal četvoronožno stvorenje čiji su dom rupe u zemlji nedaleko od mesta gde su bile postavljene zastave.

"Od svih problema koji se u svetu danas dešavaju, nama mrmoti kradu zastave" rekao je Ričard Tarsa, šef policije u Adamsu.

"Našli smo aktivnu jazbinu mrmota ovde, i ako pogledate unaokolo, videćete po zemlji komadiće platna i deliće koplja na koje su bile zakačene zastave.

Izgleda da je zaista moguće da je mrmot našao način da zastave koristi za nešto u svojoj jazbini" rekao je on.

foto: Profimedia

Ovo, pak, nije prvi put da mrmoti kradu zastave SAD. Zabeležen je slučaj 2012. godine kada su mrmoti optuženi z akrađu čak 75 američkih zastava sa Sider park groblja u Hadsonu u Njujorku.

Kurir.rs / Fox News

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track