SI ĐINPING SA KIMOM U PEKINGU: Susret sa Trampom je važan korak! Nadamo se da će i Vašington i Pjongjang ispuniti dogovor!
Foto: Reuters / KCNA

nazdravili za mir

SI ĐINPING SA KIMOM U PEKINGU: Susret sa Trampom je važan korak! Nadamo se da će i Vašington i Pjongjang ispuniti dogovor!

Planeta -

Kineski predsednik Si Đinping rekao je severnokorejskom lideru Kimu Džong-unu da njegov sastanak sa američkim predsednikom u Singapuru predstavlja "važan korak ka političkom rešavanju nuklearnog pitanja Korejskog poluostrva".

Si je naveo i da se nada da će Pjongjang i Vašington u potpunosti primeniti ono što je dogovoreno u Singapuru.

Kim, koji boravi u dvodnevnoj poseti Pekingu, zahvalio se kineskom predsedniku na podršci prošlonedeljnom sastanku sa Donaldom Trampom.

Ovo je treća poseta Kima Kini ove godine, što ukazuje na značajno poboljšanje odnosa između dve zemlje, navodi AP.

foto: Reuters / KCNA

Severnokorejska agencija KCNA je izvestila da je Kim, tokom banketa, istakao da se odnosi Pjongjanga i Pekinga razvijaju u "specijalne odnose bez presedana".

Kineska državna televizija prikazala je juče kako je kineski predsednik Si Đinping dočekao severnokrojskog lidera, uz vojne počasti, i sa njim razgovarao u Velikom holu naroda u Pekingu.

ČTV je izvestila da je Si rekao Kimu da se kroz konkretne napore relevantnih zemalja pregovori oko Korejskog polusotrva vraćaju na pravi put i celokupna situacija se kreće ka miru i stabilnosti.

On je izjavio i da će Kina uvek imati konstruktivnu ulogu u tom procesu.

Kima i njegovu suprugu Ri Sol Ju dočekali su Si i njegova supruga Peng Lijuan na svečanom banketu.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: Reuters / KCNA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja