AMERIČKA VODITELJKA SE RASPLAKALA UŽIVO U PROGRAMU: Kada je trebalo da pročita vest o tretmanu dece migranata, nije više mogla da izdrži! (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

PITANJE KOJE MUČI CELU ZEMLJU

AMERIČKA VODITELJKA SE RASPLAKALA UŽIVO U PROGRAMU: Kada je trebalo da pročita vest o tretmanu dece migranata, nije više mogla da izdrži! (VIDEO)

Planeta -

U SAD se ovih dana podigla velika bura zbog tretmana dece ilegalnih imigranata, a javnost su posebno uznemirila saznanja da se predškolska deca, uključujući i bebe, šalju u posebna skloništa za decu "nežnog uzrasta" u južnom Teksasu.

Ta vest je bila toliko mučna za jednu od glavnih voditeljki na MSNBC-ju, Rejčel Medou, inače poznatoj po beskompromisnoj kritici Trampove politike, da se rasplakala uživo i nije uspela da pročita vest do kraja.

"Ovo je upravo objavio AP... Ovo je neverovatno", rekla je voditeljka na ivici suza.

"Trumpova administracija je slala bebe i drugu malenu decu... u najmanje tri... stavite grafiku. Imamo li je? Ne", nastavila je, pokušavajući da se sakrije iza grafike kako je gledaoci ne bi videli kako plače.

"Tri 'skloništa za nježan uzrast' u južnom Teksasu. Advokati i medicinsko osoblje..." u tom trenutku se slomila i dala znak da ne može da nastavi dalje.

"Mislim da ću morati da završim sada. Žao mi je, to je to za danas", zaključila je i dala reč kolegi.

Podsetimo, demokratski političari koji su posetili prihvatni centar za migrante pored teksaškog graničnog grada Mekalen, senatori Džef Merkli i Kris Van Holen i kongresmen Piter Velč, opisali su potresan prizor koji su tamo zatekli.

"Deca su bila u kavezima. Ljudi su bili izbezumljeni. Decu su čupali roditeljima iz ruku. Potpuno je nesavesno to što ih tretiramo na ovaj način", napisao je Merkli na Tviteru pre desetak dana.

Više od 2300 dece prisilno je razdvojeno od svojih roditelja pri ilegalnom ulasku u SAD od aprila, kad je ova kontroverzna Trampova politika stupila na snagu.

Kurir.rs/Gardijan Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track