BILA JE PRELEPI FOTO-MODEL, A ONDA SU JE REGRUTOVALI DŽIHADISTI: Evo kako mi je Islamska država isprala mozak! Umalo da postanem BELA UDOVICA! (VIDEO)
Foto: Printscreen/ Facebook

ISPOVEST

BILA JE PRELEPI FOTO-MODEL, A ONDA SU JE REGRUTOVALI DŽIHADISTI: Evo kako mi je Islamska država isprala mozak! Umalo da postanem BELA UDOVICA! (VIDEO)

Planeta -

Kimberli Majners (29) iz Londona tvrdi da je putem interneta započela vezu sa regruterom ISlamske države u Velikoj Britaniji Navidom Huseinom i da je umalo gotovo završila u Siriji kao njegova žena.

Kimberli, inače glamurozni model, otkrila je kako je regruter terorističke grupe pokušao da joj ispere mozak i nagovori je da dođe u Siriju i postane nova "bela udovica", poput Sali Džouns, džihadistkinje iz Velike Britanije, koja poginula u Siriji zajedno sa sinom nakon američkog vazdušnog napada.

Ona se, kako kaže, zbog usamljenosti, na društvenim mrežama sprijateljila sa ljudima iz Sirije, pa je za razliku od glamuroznih fotografija kojeje ranije objavljivala, objavila fotografiju na kojoj joj je lice potpuno pokriveno. Tada je bila, kako kaže, opsednuta Huseinom.

Nju je prošl godine uhapsila policija pošto su otkrili njene prepiske s Huseinom, u kojima joj je poslao i uputstva za pravljenje bombe.

"Sada se toga stidim, ali prijala mi je pažnja. Bila sam tako usamljena, a uz njega sam se osjećala kao da nekom pripadam", ispričala je dodala da je bila jako potištena nakon spontanog pobačaja i prekida sa verenikom.

Kada je uhapšena rečeno joj je da joj preti kazna do 10 godina u zatvoru, ali je u januaru ove godine puštena na slobodu. Husein je poginuo nekoliko nedelja kasnije u napadu dronom.

Kurir.rs/ Dejli mejl

Foto: Printscreen/ Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja