ISKASAPIO VERENICU, ISISAO JOJ SVU KRV I NA KRAJU JE SKALPIRAO: Sin milionera i bivšeg olimpijca počinio najmonstruozniji zločin ikada, a njegovo ponašanje je sledilo sve u sudnici (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

NEVIĐENI UŽAS

ISKASAPIO VERENICU, ISISAO JOJ SVU KRV I NA KRAJU JE SKALPIRAO: Sin milionera i bivšeg olimpijca počinio najmonstruozniji zločin ikada, a njegovo ponašanje je sledilo sve u sudnici (VIDEO)

Planeta -

Sin kalifornijskog magnata nekretninama proglašen je krivim za monstruozno ubistvo svoje verenice iz Ukrajine, sa kojom je dobio ćerku samo nekoliko nedelja ranije.

Blejk Lejbel, naslednik milionera, mučio je i unakazio Janu Kasijan (30) pre nego što ju je ubio u apartmanu u Zapadnom Holivudu. Iz nje je isisao svu krv i skalpirao je.

Autopsija njenog tela pokazala je da je desna strana njenog lica, uključujući i uvo, istrgnuta od brutalnog iživljavanja, pre nego što je umrla.

Policija je konačno ušla u njegov stan u maju 2016. godine tražeći Janu, gde je pronašla njeno unakaženo i golo telo, prekriveno ćebetom. Pronašli su delove tela u sobi, a deo njenog skalpa i uvo u kanti za đubre izvan kuće.

Međutim, uzrok smrti bio je potpuni gubitak krvi. Lejbel (37), pokušao je da zaustavi policiju tako što je zabarikadirao vrata. Tokom suđenja, patolozi su rekli da je monstruozno ubistvo postavilo novi presedan po pitanju brutalnosti čina.

Lejbel je samo zurio tokom suđenja
Lejbel je samo zurio tokom suđenjafoto: Youtube/Printscreen

Poroti su prikazane fotografije sa mesta zločina, kao i slike iz novele "Sindrom" u čijoj je izradi Lejbel učestvovao. U knjizi, naučnik traži način da izleči ljude od zla. Na jednoj slici je gola žena u krevetu, bez glave.

"Ako voliš da povređuješ stvari, šta bi uradio. Na kraju svi postajemo čudovišta", navedeno je u knjizi. Prema mišljenju istražitelja, Lejbel je oponašao delove iz knjige prilikom ubistva verenice.

"Umrla je sporo i bolno. Bacio je delove tela svoje verenice kao da su smeće. Majke svoje tek rođene bebe", rekao je državni tužilac.

Lejbel se ipak izjasnio da nije kriv za ubistvo i mučenje. Kada je porota izricala presudu u sredu, Janina majka Olga, briznula je u plač, dok je Lejbel nezainteresovano zurio i nije se pomerao.

Kazna će mu biti izrečena 26. juna, a suočava se sa doživotnim zatvorom bez prava na uslovnu kaznu. Iako se suočavao i sa smrtnom kaznom, okružno tužilaštvo Los Anđelesa se opredelilo da je ne traži.

Njegov otac Lorn, upamćen je kao jedan od najvećih graditelja Kanade, 1976. godine je plovio za nacionalni tim na Olimpijadi, i trkao se kako čamcima, tako i automobilima.

Kurir.rs/Dejli mejl Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track