OD DŽOGERA DO MIGRANTA ZA MINUT: Francuskinja na svojoj koži osetila HOROR AMERIČKE BIROKRATIJE! (VIDEO)
Foto: Facebook

preteraše

OD DŽOGERA DO MIGRANTA ZA MINUT: Francuskinja na svojoj koži osetila HOROR AMERIČKE BIROKRATIJE! (VIDEO)

Planeta -

Francuska džogerka koji bila u poseti majci u Kanadi koja tvrdi da je slučajno prešla u Sedinjene Države iz Britanske Kolumbije završila je u dvonedeljnom pritvoru.

Sedela Roman, 19 godina, boravila je u Kanadi samo nekoliko sedmica u poseti porodici i trčala duž plaže prošlog meseca kada su je presrela dvojica graničara SAD i zadržali je zbog ilegalnog ulaska u zemlju.

Ona je u SAD zavšila samo zato jer je džogirala uz plažu. "Jedan policajac me je zaustavio i rekao mi da sam ilegalno prešla granicu", rekla je ona za CBC. "Rekla sam mu da nisam to uradila namerno i da nisam razumela šta se događa".

Roman je rekla da nije videla nikakve znakove upozorenja da prelazi u Sjedinjene Države. Agenti su joj rekli da je snimljena kamerom kako ilegalno ulazi u zemlju.

"Rekla sam sebi, ako sam možda prešala granicu verovatno samo mi dati novčanu kaznu ili će mi reći da se vratim u Kanadu ili će mi dati upozorenje", kaže ona.

Ali, umesto da joj šalju nazad na sever preko granice, ona je prebačena 140 kilometara južno do Takoma pritvorskog centra - u objektu koju vodi Odeljenje za unutrašnju bezbednost.

Romanova nije imala dokumente kod sebe a je pozvala majku koji ih je odmah donela. Carina SAD je potvrdila pritvor i objasnila da svako ko uđe van graničnog prelaza mora da bude obrađen.

Romanova je potom držana u pritvoru dve sedmice pre nego što su službenici za imigraciju sa obe strane granice potvrdili da joj je dozvoljeni povratak u Kanadu.

Kurir.rs/Daily mail

Foto: Facebook

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track