JESENJE VREME U GRČKOJ: Kiša lije i ne prestaje, temperature su FRAPANTNO NISKE, a prognoza uopšte NIJE OPTIMISTIČNA (FOTO, VIDEO)
Foto: Twitter/isabel conway

bez šansi za kupanje

JESENJE VREME U GRČKOJ: Kiša lije i ne prestaje, temperature su FRAPANTNO NISKE, a prognoza uopšte NIJE OPTIMISTIČNA (FOTO, VIDEO)

Planeta -

Ako danas krećete na put u Grčku, očekuje vas tmurno i oblačno vreme, a na pojedinim mestima i obilna kiša. Najavljene temperature za naredne dane takođe ne obećavaju lepo vreme i šansu za kupanje.

Meteorolozi najavljuju i oluju danas u Solunu i okolini sa maksimalnom temperaturom do 24 stepena, a kiše su najavljene i sutra.

Kiša pada, kolovozi su klizavi i vlažni. Temperatura je takođe niska, tek oko 18 stepeni.

U pauzama između dva pljuska, nebo je tmurno i oblačno i svakako nije za kupanje.

Vreme nije ništa bolje ni u Leptokariji, gde je za danas najavljena kiša i temperature oko 20 stepeni.

"Jos jedan propao dan u Leptokariji, ko nije poneo čizme (gumene) i "bundu" ne treba da izlazi iz sobe", napisala je Jelena Bojić uz fotografiju sa lica mesta na kojoj se vidi da koja već uveliko pada.

foto: Facebook/Live From Greece/Jelena Bojic

Još jedno grčko letovalište omiljeno Srbima, Zakintos, na udaru je promenjivog vremena ovih dana", smenjuju se oluja sa kišom i vetar.

Specijalizovani sajt Meteoalarm za Grčku je izdao upozorenje na oluje u narednim danima koje se odnosi na veći deo države.

Kurir.rs/Thegreekobserver.com

Foto: Tviter, Fejsbuk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track