NAJSTARIJI ROBINZON (82) NA SILU ODVEDEN SA SVOG OSTRVA: Jedina želja mu je bila da umre na mestu na kojem živi sam, već 30 godina! Evo kako je sebi stvorio raj! (VIDEO)
Foto: YouTube prtscr / Docastaway

japanac sa sotobanarija

NAJSTARIJI ROBINZON (82) NA SILU ODVEDEN SA SVOG OSTRVA: Jedina želja mu je bila da umre na mestu na kojem živi sam, već 30 godina! Evo kako je sebi stvorio raj! (VIDEO)

Planeta -

Japanski Robinzon (82) koji živi na udaljenom ostrvu sam već skoro 30 godina, uglavnom go, bez odeće, primoran je da napusti svoj raj zbog slabljenja zdravlja.

Masafumi Nagasaki je još od 1989. godine živeo na ostrvu Sotobanari, koje se nalazi u lancu ostrva u blizini Tajvana. Uprkos tome što nije imao nikakvu odeću, vodio je veoma disciplinovan život sa strogo određenom dnevnom rutinom.

foto: YouTube prtscr / Docastaway

Jutarnji ritual je uključivao vežbanje a nakon toga nekoliko sati čišćenja plaže i to u belim rukavicama, a potom grabuljanje.

"Nikada nisam video čistiju plažu od njegove, čak ni u najskupljim i najluksuznijim hotelskim rizortima" rekao je Alvaro Serezo koji je nedavno snimio film o odstrvu gde je Nagasaki živeo.

Nagasaki je napustio posao na glavnom japanskom ostrvu Honšu, kako bi nastavio da živi usamljeničkim životom, daleko od buke i civilizacije.

Serezo kaže da je stari puistinjak morao da napusti ostrvo u aprilu jer ga je jedna osoba videla na ostrvu i rekla da je izgledao veoma slabo.

Odluka o njegovom "uklanjanju" sa ostrva je usledila uprkos Nagasakijevoj želji da na njemu provede i svoj eposlednje dane.

"Već sam rekao svojoj porodici da ću ovde umreti" rekao je Nagasaki u Serezovom filmu. "Moja želja je da umrem ovde i ne uznemiravam nikoga. Voleo bih da me ubije tajfun tako da niko ni ne pokušava da me spasi" rekao je ovaj Robinzon.

Serezo je rekao da su ljudi koji su videli Nagasakija pozvali policiju i odveli su ga nazad u civilizaciju.

"Nije mogao ni da se opire i suprotstavi jer je bio previše slab. Neće mu dozvoliti dase vrati" rekao je Serezo i dodao da nagasaki sada živi u državnoj ustanovi na obližnjem ostrvu.

"Bukvalno je izbačen sa ostrva: Zdravlje mu je o.k., najverovatnije se samo malo razboleo ili prehladio, ali više mu ne dozvoljavaju da se vrati. Gotovo je." rekao je Serezo.

Kurir.rs / USA Today

Foto: YouTube prtscr / Docastaway

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

REAKCIJA LEOPARDA NA REFLEKSIJU AUTOMOBILA JE NEVEROVATNA! Toliko je obilazio oko auta i ništa mu nije bilo jasno! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track