SAHRANA BEZ CVEĆA I VENACA OSTAVILA JE SVE BEZ TEKSTA: I poslednja želja ove nastavnice bila je namenjena đacima! (FOTO)
Foto: Twitter / DrBradJohnson

veliki i plemeniti čin

SAHRANA BEZ CVEĆA I VENACA OSTAVILA JE SVE BEZ TEKSTA: I poslednja želja ove nastavnice bila je namenjena đacima! (FOTO)

Planeta -

Izreka "Jednom nastavnik, uvek nastavnik" u slučaju Temi Vedel iz Džordžije je bukvalno značila i nakon smrti.

Nastavnica koja je bolovala od raka, izrazila je želju da na njenoj sahrani umesto cveća i venaca bude nešto što će koristiti deci.

Njena poslednja želja bila je da porodica i prijatelji koji budu došli na njen poslednji ispraćaj ne bacaju novac na bukete već da donesu rančeve sa školskim materijalom namenjenim za đake kojima su potrebni.

Temi je preminula prošlog meseca, a kapela u kojoj je bila sahrana je bila prepuna školskih torbi. Sahrani je prisustvovalo 100 nastavnika, kolega koji su tokom godina radili sa njom i njihov zadatak je bio zaista za ponos: nosili su torbe za đake kojima su neophone.

Temina rođaka je na Tvoiteru postavila fotografiju prizora iz kapele uz komentar "Nastavnica do kraja!".

Organizacija koja se bavi obrazovanjem, iako na drugom kraju planete, odlučila je da se pridruži akciji i poslala još mnoštvo rančeva sa školskim priborom iz Velike Britanije, preko okeana, u mesto odakle je Temi Vedel.

Kao pravi nastavnik, Temi je ostavila ogroman uticaj na život dece kojima je predavala a ovom akcijom nastavlja to da čini i nakon smrti.

Kurir.rs / CBS News

Foto: Twitter / DrBradJohnson

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track