PRINC VILIJAM U POSETI ZAPADNOJ OBALI: Nadam se trajnom miru u regionu! (FOTO)
Foto: EPA / Fadi Arouri / pool

susret sa abasom

PRINC VILIJAM U POSETI ZAPADNOJ OBALI: Nadam se trajnom miru u regionu! (FOTO)

Planeta -

Britanski princ Vilijam posetio je danas palestinski izbeglički kamp na Zapadnoj obali gde je, tokom susreta sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, izrazio nadu da će biti postignut mir.

"Veoma se radujem da naše dve zemlje sarađuju toliko blisko i imaju uspešne priče u obrazovanju i humanitarnom radu u prošlosti, koje će se nastaviti", rekao je Vilijam Abasu.

foto: EPA / Alaa Badarneh / Pool

"Moja osećanja su ista kao i vaša u nadi da će biti uspostavljen trajni mir u regionu", istakao je princ Vilijam, preneo je Rojters.

foto: EPA / Fadi Arouri

On je potom posetio izbeglički kamp Džalazone kojim upravlja Agencija UN za palestinske izbeglice.

Princ Vilijam je pre posete palestinskim teritorijama posetio Tel Aviv šetnjom Rotšild bulevarom, susretom sa mladim umetnicima i preduzetničima u izraelskoj kulturnoj i finansijskoj prestonici.

foto: Reuters / Corinna Kern

Na hiljade ljudi okupilo se iza policijskih ograda da pozdrave princa Vilijama, a pojedini su uzvikivali "Mi volimo Vilijama", preneo je AP.

Princ se osmehivao i mahao im pre nego što je prisustvovao kulturnom događaju u muzeju gde je upoznao mlade ljude angažovane u mladalačkom aktivizmu, društvenom uticaju i životnoj sredini.

Kurir.rs / Tanjug

Foto: EPA / Fadi Arouri / pool

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track